Ursula von der Leyen și-a anunțat oficial candidatura pentru încă un mandat la șefia CE

Ursula von der Leyen și-a anunțat oficial candidatura pentru încă un mandat la șefia CE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va candida pentru încă un mandat în acest post, candidatură confirmată de formaţiunea sa politică germană Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

„În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept ‘Spitzenkandidatin'”(candidat cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 martie la Bucureşti, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz, la o conferinţă de presă după o întâlnire a conducerii partidului.

ADVERTISING

„Iau astăzi o decizie conştientă şi cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat" de preşedintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie, a confirmat Ursula von der Leyen la conferinţa de presă.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, dar totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintâi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan şi-a exprimat convingerea că Ursula von der Leyen va primi un vot clar de susţinere la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti din 6-7 martie, în urma căruia va deveni oficial candidată.

„Candidatura sa va fi supusă la vot la Congresul Partidului Popular European din 6-7 martie de la Bucureşti şi Von der Leyen va deveni, apoi, candidata oficială a PPE şi a PNL pentru această poziţie în cadrul alegerilor europene din luna iunie. Sunt convins că, în cadrul Congresului de la Bucureşti, PPE va fi unit şi va da un vot clar pentru susţinerea Ursulei von der Leyen drept candidat", a afirmat eurodeputatul PNL într-un comunicat trimis Agerpres.

ADVERTISING

Mureşan, care este şi vicepreşedinte al PPE, susţine că actuala preşedintă a Comisiei Europene „încheie un mandat cu rezultate pozitive semnificative, în pofida crizelor majore pe care a trebuit să le gestioneze, precum pandemia de COVID-19 şi războiul declanşat de Rusia în Ucraina".

Siegfried Mureşan susţine că printre reuşitele actualei Comisii se află adoptarea Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă - cel mai mare plan de investiţii din istoria Uniunii Europene, din care România primeşte aproape 30 de miliarde de euro -, reducerea dependenţei energetice faţă de Federaţia Rusă şi începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇