Urmaşa lui Mussolini, cu şanse să devină la toamnă premierul Italiei: Bărcile cu migranţi trebuie blocate pe mare!

Urmaşa lui Mussolini, cu şanse să devină la toamnă premierul Italiei: Bărcile cu migranţi trebuie blocate pe mare!

Ambarcaţiunile care pleacă de pe coastele din nordul Africii transportând migranţi trebuie să fie blocate pe mare, a susţinut, luni, şefa partidului populist Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, care se află într-o poziție favorabilă pentru a prelua funcția de premier după căderea guvernului Draghi.

''Cea mai bună soluţie la această problemă este de a împiedica plecările şi nu sosirile. O blocadă asupra plecărilor ar fi mai eficientă'', a spus Meloni, într-un interviu pentru postul de radio RTL 102,5.

Fratelli d'Italia conduce în sondaje de câteva săptămâni, cu aproximativ 24%. Aliaţii săi, Forza Italia (partid condus de Silvio Berlusconi) şi Liga, condusă de Matteo Salvini, sunt creditaţi cu 7%, respectiv 12% din intenţiile de vot, potrivit DPA.

Cele trei partide au format o alianţă în perspectiva alegerilor legislative din 25 septembrie, în timp ce în rândul forţelor politice tradiţionale de centru domneşte confuzia.

Stânga este sub presiune după destrămarea, luna trecută, a coaliţiei de uniune naţională a premierului Mario Draghi, care a dat startul campaniei electorale pentru alegerile legislative dominate de forţele de dreapta.

Meloni şi Salvini au făcut din migranţi şi refugiaţi un subiect cheie al campaniei lor, în contextul în care numărul celor sosiţi din Africa de Nord continuă să fie ridicat.

Giorgia Meloni s-a pronunţat pentru crearea unor 'hotspot'-uri în nordul Africii, unde migranţii să fie verificaţi înainte de a părăsi continentul african. ''Cu siguranţă, am putea discuta cu autorităţile libiene despre asta'', a spus ea.

Află mai multe despre Giorgia Meloni, urmașa lui Mussolini: Ce șanse are să devină primul premier de extremă-dreapta al Italiei după Al Doilea Război Mondial


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇