Un primar român a intrat în direct la televiziunea națională din Austria: Guvernul vostru face o greșeală istorică! (Video)

Un primar român a intrat în direct la televiziunea națională din Austria: Guvernul vostru face o greșeală istorică! (Video)

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, care este cetăţean german, a anunţat că a intrat în direct la postul naţional de televiziune al Austriei şi a transmis că Guvernul austriac face o greşeală istorică în privinţa votului negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

„Am intrat aseară în direct la știrile postului național al Austriei, ORF și am vorbit încă o dată despre nevoia urgentă ca România să fie primită azi în Schengen. Guvernul Austriei face o greșeală istorică cu veto-ul lui.

Bineînțeles, trebuie găsite soluții pentru provocările politicilor de migrație. Însă soluția nu poate fi să refuzăm milioanelor de europeni accesul egal în UE. Pentru că românii și bulgarii nu sunt cetățeni europeni de clasa a doua”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Am intrat aseară în direct la știrile postului național al Austriei, ORF și am vorbit încă o dată despre nevoia urgentă ca România să fie primită azi în Schengen. Guvernul Austriei face o greșeală istorică cu veto-ul lui. Bineînțeles, trebuie găsite soluții pentru provocările politicilor de migrație. Însă soluția nu poate fi să refuzăm milioanelor de europeni accesul egal în UE.Pentru că românii și bulgarii nu sunt cetățeni europeni de clasa a doua.

Publicată de Dominic Fritz pe Joi, 8 decembrie 2022

România află azi dacă este primită în spațiul Schengen sau rămâne, cel puțin până la primăvară, în așteptare, așa cum dorește Viena.

Decizia era așteptată în jurul orei 15:00, însă, potrivit informațiilor SpotMedia.ro de la Bruxelles, va fi amânată cu 2 ore.

ADVERTISING

În prezent, 26 de țări sunt membre Schengen. Dintre acestea, patru nu fac parte din UE - Norvegia, Islanda, Elveţia şi Lichtenstein -, în timp ce patru state UE nu au fost admise în Schengen - România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru.

Urmărește cele mai importante decizii și declarații Live, pe Spot - Vot pe Schengen: Susținere puternică pentru România, dar Austria e de neclintit. Apar primele voci care cer demisii la București

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇