Un deputat USR nu e de acord cu noile reguli dorite de PNL și PSD după atacul lui Simion: Asta ar însemna moartea Opoziției

Un deputat USR nu e de acord cu noile reguli dorite de PNL și PSD după atacul lui Simion: Asta ar însemna moartea Opoziției

Deputatul USR Iulian Bulai acuză partidele din coaliția de guvernare că, folosind scandalul creat de George Simion, care l-a atacat la tribuna Parlamentului pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, vor să reducă la tăcere întreaga Opoziție.

”PSD-PNL-UDMR vor să interzică live-urile parlamentarilor în plenul Parlamentului. Nu voi accepta acest lucru. Asta ar însemna moartea Opoziției. Sunt parlamentari care pot abuza de acest instrument, dar transparentizarea activității forului democrației noastre este crucială. Izolat total AUR? Da. Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată”, a scris pe Facebook Iulian Bulai.

ADVERTISING

Proiectul semnat de PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților naționale prevede că ”este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar”.

Însă, pe motiv că George Simion transmitea live pe Facebook din plen, în modificarea regulamentului s-a prevăzut și interzicerea transmiterii ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor altfel decât prin grija Sectretariatului General. Totodată, bannerele în sala de ședințe ar urma să fie interzise.

ADVERTISING

„Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”, se arată în proiect.

Proiectul va fi analizat miercuri la 09:00 de Comisia de regulament, după care e posibil să intre la dezbatere și vot în plen.

Liderul AUR George Simion deja a anunțat că nu îl va respecta și va transmite în continuare live din Parlament. El le-a transmis tututor românilor să nu respecte legile pe care le consideră greșite, asumându-și consecințele.

ADVERTISING

"Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. (…) Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum", a declarat deputatul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇