Premierul Ciucă reacționează după ce ministrul Energiei a fost îmbrâncit şi insultat de George Simion

Premierul Ciucă reacționează după ce ministrul Energiei a fost îmbrâncit şi insultat de George Simion

Premierul Nicolae Ciucă a făcut apel la decenţă şi responsabilitate, în urma incidentului din Parlament, unde ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat de liderul AUR George Simion.

Ciucă spune că dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României.

"Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violenţă, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice.

ADVERTISING

Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decenţă şi responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România şi le-a asumat", se arată într-un comunicat al guvernului.

Luni, în şedinţa în care trebuia dezbătută moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu a fost îmbrâncit şi insultat la tribună de George Simion.

George Simion l-a luat de după gât şi i-a strigat în faţă şi fără mască: "Eşti un hoţ!". Virgil Popescu i-a replicat imediat: ”Ești un prost!”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, preşedintele de şedinţă a decis să suspende plenul.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că va depune plângere penală pe numele lui Goerge Simion.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇