Ultima șansă pentru o despărțire amiabilă a Marii Britanii de UE, astăzi, la Bruxelles, unde Boris Johnson se vede cu Ursula von der Leyen

Ultima șansă pentru o despărțire amiabilă a Marii Britanii de UE, astăzi, la Bruxelles, unde Boris Johnson se vede cu Ursula von der Leyen

Boris Johnson şi Ursula von der Leyen se întâlnesc miercuri seara, la ora 19:30 GMT (21:30, ora României), la Bruxelles, într-o încercare de a înlătura obstacolele din calea unui acord între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) şi de a evita o ieşire dezordonată a britanicilor din piaţa unică la 1 ianuarie, relatează Reuters.

Cu trei săptămâni înainte ca regatul să părăsească efectiv Uniunea şi cu o zi înaintea unui summit european în care Brexit este unul dintre principalele subiecte, premierul britanic şi preşedinta germană a Comisiei Europene (CE) urmează să examineze cele trei dosare în care negocierile sunt blocate - de trei săptămâni -, şi anume, concurenţa, litigiile şi pescuitul.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Negociatorii şefi ai Brexitului european Michel Barnier şi britanic David Frost urmează să participe la această cină, considerată a ”ultimei şanse”.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!