Ce se întâmplă cu taxele pentru studenții români după Brexit. Ambasadorul UK: Nu înțeleg de ce un român s-ar duce în Marea Britanie pentru licență

Ce se întâmplă cu taxele pentru studenții români după Brexit. Ambasadorul UK: Nu înțeleg de ce un român s-ar duce în Marea Britanie pentru licență

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britaniei la Bucureşti, a vorbit despre ce taxe ar putea plăti studenții din ţara noastră în Regat după Brexit.

Întrebat dacă există posibilitatea să se scumpească taxele chiar și de trei ori, ambasadorul a precizat că probabil tarifele se vor dubla, nu tripla.

Va fi un nivel mult mai înalt, cred că dublu, nu triplu, dar este ceva foarte important, dar cum am spus acum la doamna ministru, dintr-un punct de vedere nu înțeleg de ce un student român s-ar duce în Marea Britanie pentru licență, pentru că în această țară aveți universități de foarte bună calitate.

ADVERTISING

Eu cred că ar fi o soluție foarte bună să facă aici licența și după aia să veniți în Marea Britanie pentru master sau doctorat. Studenții români în Marea Britanie sunt aproape sută la sută pentru licență.

Germanii care vin la noi sunt aproape sută la sută cei care vin pentru master. Și asta ar fi o maturitate a României dacă studenții ar rămâne acasă pentru licență și să vină mai târziu”, a spus Noble, citat de EduPedu.ro.

ADVERTISING

Cum vor fi afectați studenții din UE

Precizările au venit după ce ministrul de stat pentru Universități, Michelle Donelan, a anunțat că studenții din toate țările Uniunii Europene, cu excepția Irlandei, nu vor mai beneficia de tarifele reduse aplicate studenților din Anglia, nici de accesul la împrumuturi pentru studenți, așa cum se întâmpla înainte de Brexit.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇