UDMR spune că nu ia în calcul ieșirea de la guvernare: Mergem mai departe, conform protocolului

UDMR spune că nu ia în calcul ieșirea de la guvernare: Mergem mai departe, conform protocolului

UDMR nu ia în calcul ieşirea de la guvernare şi nu există niciun fel de presiune în acest sens, a declarat liderul senatorilor Uniunii, Turos Lóránd.

„Informaţia apărută în spaţiul public, astăzi după-amiază, după ce preşedinţii de partid au declarat că mergem după acordul semnat în 2021, conform căreia UDMR ar lua în calcul ieşirea de la guvernare este una eronată. Noi, acum un an şi jumătate, ne-am angajat la guvernare alături de partenerii noştri cu toate riscurile şi cu toate responsabilităţile.

ADVERTISING

Astăzi liderii coaliţiei au stabilit să mergem mai departe pe acest drum politic, conform protocolului asumat de coaliţie. Din punctul nostru de vedere, discuţiile sunt închise şi nu se pune problema ieşirii niciunui partener din coaliţie", a precizat Turos Lóránd, marţi, pentru Agerpres.

El a subliniat că nu există şi nu a existat nicio presiune ca UDMR să iasă de la guvernare şi totodată că nu se pune problema destrămării coaliţiei.

"Noi considerăm că miniştrii UDMR şi-au făcut bine treaba, au performat, iar electoratul apreciază această performanţă. Sunt speculaţii şi nu vreau să speculez de unde vin astfel de informaţii. Noi toţi suntem mulţumiţi de activitatea miniştrilor UDMR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Recent am avut congres, fiecare ministru a făcut cu acest prilej o retrospectivă a activităţii sale. Noi cu toţii considerăm că am pus oamenii potriviţi la locul potrivit şi au avut performanţă. Ideea asta că noi am fi scăzut în sondaje este chiar una eronată", a transmis liderul senatorilor UDMR.

După ce a spus că a aflat oficial că liberalii îşi doresc la rotativă Ministerul Mediului, ocupat acum de Tanczos Barna, liderul deputaţilor UDMR a ameninţat luni cu ieşirea de la guvernare, iar cel vizat subliniază că poziţia lui este „pe patru ani”. Ulterior, au reacţionat împăciuitor pe subiect Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, dar un vice PNL a fost mai brutal: Să plece!

ADVERTISING

Întrebat la Prima News cum comentează faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, Csoma Botonad a afirmat că UDMR a aflat luni oficial acest lucru. 

”Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus liderul deputaţilor maghiari.

Despre acest subiect a vorbit marţi însuşi ministrul Mediului, Tanczos Barna.

"Poziţia mea este de ministru pe patru ani. Aşa am venit în 2020, în decembrie, şi până acum nu s-a schimbat nimic. Discuţiile sunt discuţii, informaţiile pe surse sunt informaţii pe surse", a susţinut Tanczos.

Premierul Nicolae Ciucă susţine însă că nu există nicio discuție referitoare la preluarea de către PNL a Ministerului Mediului de la UDMR.

Întrebat direct dacă ar putea ieși UDMR de la guvernare, Ciucă a spus că este o decizie a fiecărui membru al coaliției.

Nu toată lumea este însă de aceeaşi părere în PNL. Vicepreședintele Adrian Cozma, deputat și președinte al organizației județene PNL Satu Mare, a scris pe Facebook: ”Sunt liberi să o facă, sunt liberi să plece. Au guvernat destul în acești 34 de ani”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇