Kelemen: UDMR digeră greu ce i se întâmplă, dar nu iese de la guvernare. Ce va face la rotativă

Kelemen: UDMR digeră greu ce i se întâmplă, dar nu iese de la guvernare. Ce va face la rotativă

Pierderea postului de vicepreședinte al ANRE de către UDMR, care a declanșat un scandal în coaliția de guvernare, a fost un lucru greu de digerat, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Dar UDMR nu ia în calcul ieșirea de la guvernare.

El a mai spus că este un semnal prost și acest lucru nu trebuia să se întâmple, având în vedere că argumentat că Zoltan Nagy Bege, vicepreședintele din partea UDMR, a dus greul în această perioadă, inclusiv în comunicare şi este un specialist care a lucrat la ANRE de mulți ani.

ADVERTISING

Din păcate, mai spune Kelemen Hunor, nu a existat o înțelegere scrisă în coaliție pentru posturile de la ANRE, așa cum a fost în cazul celor mai importante înțelegeri din coaliție, care au fost respectate.

”A fost un gentlemen' s agreement, când s-a prelungit mandatul, dar nu a fost o înţelegere scrisă. E un semnal prost, nu trebuia să se întâmple, fiindcă dincolo de aspectul politic, e şi acel aspect profesional. E vorba de un om care a dus greul în această perioadă, inclusiv în comunicare. E un specialist. A lucrat la ANRE şi înainte. Eu cred că ar fi avut loc în conducerea ANRE. Da, a fost un lucru greu de digerat”, a comentat preşedintele UDMR.

ADVERTISING

Întrebat dacă în acest context UDMR ia în calcul retragerea de la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns: Nu.

Rotativa nu privește UDMR

De asemenea, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre rotativa guvernamentală. El crede că va avea loc până la finele lunii mai, dar spune că UDMR nu este implicat în proces.

”În ultima săptămână din mai, în ultimele zile din mai se poate face acest transfer de la PNL la PSD a funcţiei de prim-ministru şi celelalte schimbări, bineînţeles dacă cineva nu se răzgândeşte sau nu are cineva o altă idee. Din discuţiile noastre de până ieri, ca să spun aşa, eu cred că se va întâmpla până la sfârşitul lunii mai”, a spus Kelemen Hunor.

ADVERTISING

Întrebat dacă UDMR doreşte să îşi păstreze portofoliile şi miniştrii în funcţie, Kelemen Hunor a răspuns: ”Acest protocol nu vorbeşte nimic de UDMR, noi nu suntem parte în această poveste, deci nu e o chestiune de a păstra sau nu a păstra portofoliile, pur şi simplu pe noi acest acord nu ne priveşte. Dacă deschizi acordul, atunci deschizi de la cap până la coadă, cum se spune. E o complicaţie inutilă din punctul meu de vedere, că dacă ai deschis, e greu de închis.

Despre respectarea acestui acord, preşedintele UDMR a spus: ”Nu ştiu dacă se va respecta, vom vedea, nu sunt eu clarvăzător să spun că se va respecta sau nu se va respecta”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇