Trump avertizează că alegerile s-ar putea repeta pe motiv de fraudă. Deși e pandemie, spune că votul prin poștă e folosit excesiv

Trump avertizează că alegerile s-ar putea repeta pe motiv de fraudă. Deși e pandemie, spune că votul prin poștă e folosit excesiv

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat, marţi, că utilizarea masivă a voturilor prin poştă în scrutinul prezidenţial din noiembrie riscă să genereze fraude electorale şi să conducă la repetarea alegerilor.

Donald Trump a criticat frecvent folosirea votului prin poştă în scrutinul prezidenţial din noiembrie, în contextul restricţiilor antiepidemice.

ADVERTISING

Potrivit analiştilor politici, jumătate din voturile din scrutinul prezidenţial şi parlamentar programat în noiembrie ar putea fi trimise prin poştă, din cauza epidemiei de coronavirus.

"Se va ajunge la un scrutin fraudat şi nu vor avea niciodată un rezultat", a declarat Donald Trump marţi, conform agenţiei de presă Reuters.

"Vor trebui să refacă scrutinul, şi nu vrea nimeni acest lucru", a spus Trump.

Preşedintele SUA nu are autoritatea de a reprograma un scrutin, iar alegerile nu au fost repetate niciodată în Statele Unite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Donald Trump se va confrunta cu Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Potrivit sondajelor de opinie, Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA, are un avans de aproximativ 10%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇