Trump își vrea chipul sculptat în Muntele Rushmore: Având în vedere câte am realizat, poate mai mult decât orice alt președinte, pare o idee bună

Trump își vrea chipul sculptat în Muntele Rushmore: Având în vedere câte am realizat, poate mai mult decât orice alt președinte, pare o idee bună

Casa Albă a făcut demersuri pe lângă administrația Dakotei de Sud, unde se află Muntele Rushmore, pentru a adaugă sculpturii și chipurile altor președinți, printre care și cel al lui Donald Trump.

Demersurile ar fi fost făcute încă de anul trecut, potrivit unor surse citate de New York Times. Iar în vizita sa pentru celebrările din 4 iulie, când Trump s-a dus acolo, i-a fost prezentată o machetă a Muntelui Rushmore, cu chipul său adăugat sculpturii.

ADVERTISING

Guvernatorul Dakotei de Sud, Kristi Noem, a mai spus în trecut că visul lui Trump e să fie și el imortalizat în stâncă, alături de președinții George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln și Theodore Roosevelt.

Într-un interviu din 2018, Noem a povestit că a avut o discuție cu Trump în Biroul Oval pe acest subiect și că, inițial, a crezut că e o glumă.

”Am început să râd, dar el nu râdea, era foarte serios. A spus 'Kristi, vino aici', mi-a strâns mâna și i-am spus 'domnule președinte, ar trebui să vizitați cândva Dakota de Sud, Muntele Rushmore'. Și el mi-a spus 'Știi că visul meu e sa am fața pe Muntele Rushmore'?”, a povestit guvernatorul, amintește CNN.

ADVERTISING

De altfel, Trump a vorbit despre această idee și în 2017, la un miting electoral din Youngstown, Ohio.

Reacția lui Trump: E fake news, dar o idee bună

Trump a comentat pe Twitter dezvăluirea NYT. El spune că, deși e un fake news, e totuși o idee bună.

”Nu am făcut niciodată o astfel de sugestie, însă, având în vedere câte am realizat în primii 3 ani și jumătate de mandat, poate mai mult decât orice alt președinte, pare o idee bună”, a scris Trump pe Twitter.

ADVERTISING

Anul acesta, la evenimentele prilejuite de Ziua Independenței SUA, Trump a spus că muntele ”va rămâne un tribut etern adus înaintemergătorilor și libertății”, asta ca răspuns la valul de critici aduse de numeroși activiști și reprezentanți ai triburilor indigene care au cerut îndepărtarea sculpturilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇