Trump anunță demiterea ministrului Apărării

Trump anunță demiterea ministrului Apărării

Pe Twitter, preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a anunţat demiterea ministrului Apărării, Mark Esper.

Christopher Miller, care în prezent este director al Centrului Naţional de National Counterterrorism Center, îl va înlocui pe Esper.

”Sunt încântat să anunţ că Christopher C. Miller, foarte respectatul Director al Centrului Naţional de Contraterorism (confirmat unanim de Senat) va fi secretar interimar al apărării, cu efect imediat”, a scris Trump pe Twitter.

Donald Trump şi Mark Esper şi-au exprimat public dezacordul cu privire la redenumirea bazelor militare cu numele unor generali sudişti, potrivit The Guardian.

Concedierea lui Esper pare să fie un joc de imagine al lui Donald Trump prin care să arate că deţine puterea, în contextul în care Joe Biden, noul preşedinte ales, şi-a lansat programul. 

În timp ce Esper şi-a exprimat opoziţia faţă de ideea redenumirii bazelor militare, Trump a insistat în repetate rânduri ca acestea să fie schimbate. 

NBC News a anunţat săptămâna trecută că Esper lucrează cu membri ai Congresului la o legislaţie privind redenumirea bazelor. 

Cu câteva zile înainte de alegeri, surse anunţau că Trump se gândeşte să concedieze oficiali care l-au criticat anterior. Şi directorul FBI Christipher Wray este în această situaţie. 

Este important de amintit că secretarul Apărării Mark Esper ar fi părăsit funcţia, odată ce Joe Biden este învestit. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇