Tragedia de la Piatra Neamț: Ionel Arsene cheamă partidele la consultări ca să pună șef nou la spital. USR-PLUS refuză: Nu cădem pradă unei mișcări mârșave electorale

Tragedia de la Piatra Neamț: Ionel Arsene cheamă partidele la consultări ca să pună șef nou la spital. USR-PLUS refuză: Nu cădem pradă unei mișcări mârșave electorale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat că a invitat la consultări reprezentanţii partidelor din legislativul judeţean, pentru a desemna noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ.

Întâlnirile sunt programate șă începă marți, de la ora 09:30, la sediul CJ Neamţ.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, se confruntă cu foarte mari probleme din cauza tragediei înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, când în incendiul înregistrat la Secţia ATI au pierit 10 persoane care erau ventilate mecanic, fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Ca urmare a acestui regretabil incident, directorul şi-a anunţat demisia din funcţie, ceea ce mă obligă, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, să iau o decizie în privinţa managementului acestei unităţi medicale. Aşa că marţi, 17 noiembrie, începând cu ora 09:30 şi până la 11:30, vreau să am o întâlnire cu reprezentanţii partidelor care fac parte din forul legislativ nemţean şi să discutăm împreună asupra celei mai potrivite persoane care să preia conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ", a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, potrivit Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit calendarului anunțat, de la 09:30 sunt aşteptaţi reprezentanţii PNL, de la 10:00 cei ai USR, la 10:30 ar urma să vină reprezentanţii PMP, de la 11:00 Pro România şi de la 11:30 - PSD.

Propunerile făcute în cadrul întâlnirilor vor fi înaintate şefilor de secţii şi Comitetului Director al SJU Piatra Neamţ.

USR-PLUS refuză: Unde erau unitatea și umanitatea când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an?

Într-un comunicat semnat de Iulian Bulai și Ioan Meraru, copreședinți ai USR-PLUS Neamț, formațiunea anunță că nu va lua parte la aceste conultări, considerând că Arsene politizează tragedia.

ADVERTISING

”USR-PLUS Neamț, alături de celelalte forțe politice, a primit invitația de la Ionel Arsene - președintele CJ Neamț, pentru a ne consulta mâine dimineață în numirea unui nou manager la Spitalul Județean Neamț unde sâmbătă seara au murit 10 persoane. Nu vom merge la această întâlnire, nu în aceste condiții. Refuzăm să cădem pradă unei mișcări mârșave electorale.

Politizând în continuare o tragedie, fără legitimitate, PSD invită la negocieri. Mai mult, 'invită la unitate' și 'se adresează oamenilor'. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea și umanitatea când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an? Arsene este parte a decidenților care au politizat această instituție care este acum în plin haos", se arată în comunicatul postat pe Facebook de Iulian Bulai.

Acesta reiterează că USR-PLUS cere demisia lui Arsene și vrea ca noul manager să fie ales prin concurs.

USR-PLUS îi cere demisia lui Ionel Arsene. De mâine ar trebui să plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate. Soluția, în opinia noastră, este următoarea: programul de guvernare al USR-PLUS - organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director de spital. Politizarea și incompetența trebuie să dispară.

Aceasta se va întâmpla dacă politicul nu va mai interveni în aceste numiri și dacă se vor organiza concursuri pe bune. Funcția de manager al unui spital trebuie să fie ocupată de un profesionist, nu de primari declarați incompatibili de către ANI. Reforma profundă a managementului din spitale este necesară acum, nu avem nevoie de alte numiri politice în stilul lui Arsene", se mai arată în comunicat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇