Surse SPOT - Cine vor fi miniștrii USR-PLUS. Barna ar urma să fie vicepremier

Surse SPOT - Cine vor fi miniștrii USR-PLUS. Barna ar urma să fie vicepremier

Liderii coaliției de centru-dreapta ce va da viitorul guvern au anunțat vineri seară, după 10 ore de negocieri, că s-au înțeles asupra numelui premierului, dar și a structurii noului Executiv.

Astfel, premierul propus este liberalul Florin Cîțu, care a fost până acum ministru de Finanțe. El va avea doi vicepremieri, unul din partea USR-PLUS și unul din partea UDMR.

Guvernul va avea 18 ministere, dintre care 9 vor reveni PNL, 6 vor fi gestionate de USR-PLUS și 3 de UDMR.

ADVERTISING

4 nume, date ca sigure la USR-PLUS

În afară de Florin Cîțu, nu au fost avansate alte nume, nici măcar pentru posturile de vicepremier.

SpotMedia.ro a obținut însă câteva nume care sunt date ca sigure din tabăra USR-PLUS.

Amintim că Alianța a anunțat că va avea Ministerul Justiţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Iar numele venite pe sursele Spot sunt următoarele: Vlad Voiculescu la Sănătate, Cătălin Drulă la Transporturi și Claudiu Năsui la Economie. Pentru Fondurile Europene sunt luate în calcul două variante: Cristian Ghinea și Dragoș Pâslaru.

ADVERTISING

În plus, se pare că Dan Barna, liderul USR, va fi vicepremier, însă rămâne de văzut dacă va avea alocat și un portofoliu. Amintim că el viza șefia Camerei Deputaților, însă acum ea va reveni PNL, fără a fi sigur dacă postul va fi ocupat de Ludovic Orban.

În ce-l privește pe Vlad Voiculescu, cel care a mai ocupat postul de ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, acesta trebuia acum să devină viceprimar al Capitalei. Cum alegerea viceprimarilor e întărziată, el încă nu ocupă funcția, deși în alegerile locale votul a fost cerut pentru echipa pe care el o forma cu Nicușor Dan. Dacă va fi ministru, el nu va mai putea fi viceprimar.

ADVERTISING

Cătălin Drulă a fost consilier personal al lui Dacian Cioloș pe probleme de infrastructură și deputat în legislatura 2016-2020, activând și în Comisia de Transporturi.

Celelalte 3 portofolii care revin USR-PLUS nu au, până la această oră, titulari stabiliți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇