Și USR a sesizat CCR pe numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ, dar separat de PNL

Și USR a sesizat CCR pe numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ, dar separat de PNL
Dan Barna la BEJ Sibiu, împreună cu colegi din Alianța USR PLUS Sibiu, unde au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat joi, că grupul parlamentar USR a sesizat separat de PNL Curtea Constituţională pentru invalidarea numirilor făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ.

El a explicat că relaţia dintre cele două partide este, "din păcate, o relaţie de campanie electorală explicită".

"Relaţia cu PNL este în momentul de faţă, din păcate - vedem urmărind ultimele declaraţii dinspre PNL - este o relaţie de campanie electorală explicită. Subiectul Iordache a fost clarificat foarte bine de colegii mei şi o spun şi aici să nu fie niciun dubiu. Niciun deputat USR nu a votat şi nu va vota vreodată pentru Florin Iordache! Nici măcar la administrarea beciului unui bloc. (...)

Lucrurile s-au clarificat, este foarte clar că voturile acelea au venit din zona traseiştilor PNL, aici nu este niciun fel de dubiu. (...) Am anunţat ieri că atacăm la CCR, pentru că folosim toate resursele pe care legea ni le pune la dispoziţie pentru a opri acest fapt abominabil democratic, îndrăznesc să spun.

Deşi termenul pare ciudat, în momentul în care am anunţat lucrul acesta, am văzut că şi PNL-ul a preluat după două ore acest mesaj, în încercarea de a recupera nişte imagine.

Şi noi am depus ieri după-amiază, a fost depusă cererea, vreau să fiu foarte clar a fost depusă cererea de către grupul parlamentar USR. (...)", a explicat Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

PNL a sesizat CCR privind numirea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ

Barna şi-a exprimat speranţa ca CCR să admită cererea USR.

"Sper ca CCR să admită cererea noastră şi Florin Iordache să nu rămână în această sinecură pe care nişte parlamentari au considerat cuvenit să i-o ofere", a mai spus Barna.

Dan Barna şi-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare, fiind primul pe lista USR Sibiu pentru Camera Deputaţilor.

Citește mai multe despre numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇