USR îi răspunde lui Orban: Ideea că am fi votat cu Iordache e absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu el, să nu ne mai ascundem după deget!

USR îi răspunde lui Orban: Ideea că am fi votat cu Iordache e absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu el, să nu ne mai ascundem după deget!

USR i-a răspuns miercuri premierului Ludovic Orban, care a acuzat formațiunea că a făcut blat cu PSD la votul pentru președintele Consiliului Legislativ, unde Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, a obținut cel mai mare număr de voturi.

Astfel, liderul USR, Dan Barna, a declarat afirmațiile lui Orban sunt absurde și ridicole și, mai mult, acuză că, de fapt, liberalii ar fi votat cu Florin Iordache.

”Am văzut declarația premierului. Premierul pare un om cu simțul umorului în condițiile în care PNL a fost alături de PSD și la pensiile speciale, și la Codul Administrativ și la toate acele USL-lisme. Să spui că USR a votat cu Iordache este cel puțin o glumă hazlie și nimic mai mult. Acuzația a fost ridicolă. Au fost 20-21 de colegi de la USR la vot. Votul nostru a fost foarte clar pentru Zegrean si Dîrcă la secția specială. Liderul de grup a detaliat foarte clar cifrele.

ADVERTISING

Acuzația e una ridicolă. Cum aş putea eu să le spun colegilor mei să voteze cu Iordache? Înteleg disperarea de campanie electorală, dar nu cred că este vreun român care să creadă că USR ar vota vreodată cu Florin Iorache”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR acuză o parte dintre parlamentarii PNL au votat în favoarea lui Florin Iordache.

”Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu Iordache, pentru că altfel nu aveau cum să iasă cifrele. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne mai prostim din glumiţe de-astea sugestive”, a mai afirmat Dan Barna.

”Ce nevoie avea Iordache de vreun vot de la USR?”

La rândul său, liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a declarat că acuzațiile liberalilor sunt mincinoase.

ADVERTISING

Noi l-am votat pe dl Zegrean, deci e o minciună ordinară că l-am votat pe dl Iordache. Niciun USR-ist nu a votat cu Florin Iordache. Este absolut ridicol așa ceva (…) Nu se înțelege de ce a avut nevoie PSD de 20 de voturi de la USR, când singuri aveau voturile. Sunt acuzații mincinoase. Ce nevoie avea Iordache de vreun vot de la USR?”, a declarat Cătălin Drulă, miecuri dimineață, la Digi 24.

Totodată, el a scris pe Facebook că încă de marți dimineață palma era bătută între PSD și PNL ca Iordache să fie numit la președinția Consiliului Legislativ.

”Zegrean a primit 41 de voturi. Deci maxim 20 de alți parlamentari l-au mai votat. Au fost 36 de PNL-iști prezenți (am primit în sfârșit prezența de la secretariat în dimineața aceasta), deci cel puțin 36-20=16 PNL-iști l-au votat pe Iordache. Rușinos. (… ) Dimineață palma era bătută între PSD și PNL ca Iordache să fie numit la președinția Consiliului Legislativ”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

ADVERTISING

Iordache s-a ales cu o funcție pe viață

Florin Iordache a primit 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” .

La şedinţă au fost prezenţi 240 de senatori şi deputaţi, iar dintre aceştia, 41 au fost de la PNL, 21 de la USR, 5 – UDMR, 4 – Grupul minorităţilor, 2 – PMP, iar restul de 167 au fost parlamentari PSD şi Pro România.

Șefia Consiliului Legislativ a fost declarată vacantă, după ce Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani, s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. El este numit prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu are o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocat.

Astfel, Dragoş Iliescu a stat în fruntea instituției 25 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇