Orban acuză USR de blat cu PSD la votul pentru Florin Iordache, ”violatorul justiției independente, sluga lui Dragnea”: PSD şi cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei

Orban acuză USR de blat cu PSD la votul pentru Florin Iordache, ”violatorul justiției independente, sluga lui Dragnea”: PSD şi cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei

Premierul Ludovic Orban afirmă că este vital pentru România ca pe 6 decembrie să aibă loc alegerile parlamentare, astfel încât PSD să nu mai aibă majoritate.

El a dat exemplu ceea ce s-a întâmplat marți în Parlament, când Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, a fost votat în fruntea Consililui Legislativ.

Ludovic Orban a precizat că nu poate să înțeleagă cum a fost votat în această funcție ”cel care s-a afirmat ca violatorul justiției independente din România”. Mai mult, premierul a spus că PSD şi cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei.

ADVERTISING

”Este vital pentru România ca pe 6 decembrie să aibă loc alegeri. Democrația înseamnă alegeri. Ceea ce s-a întâmplat ieri, în Parlament, arată o dată în plus că acest Parlament, majoritatea pesedistă din acest Parlament trebuie să plece acasă. Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiției independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul Justiției, nu pot să înţeleg.

Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei și nu mai au nicio legătură cu realitatea opțiunilor oamenilor. Este sfidător la adresa fiecărui român alegerea acestei slugi a lui Dragnea, care a răspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat. Îi anunţ pe români că nu vom accepta. După alegeri vom reconstrui toate insituţiile fundamentale ale statului român. Vom alunga din instituțiile statului toți politrucii PSD care au fost plantați împotriva bunului simț, împotriva legii”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

ADVERTISING

USR, acuzat de blat cu PSD

Totodată, Ludovic Orban i-a acuzat pe cei din USR de blat cu PSD la votul pentru președintele Consiliului Legislativ.

Premierul a declarat că liberalii au votat cu Augustin Zegrean, iar dacă se uită la rezultate concluzia lui este că Florin Iordache a câștigat cu voturile celor de la USR.

„PNL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile pe care le-a obținut sunt voturile Partidului Național Liberal. După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatul USR la vicepreședintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage.

ADVERTISING

Noi am avut candidat, am avut un candidat serios, un candidat care a condus Curtea Constituțională, un candidat care are cariera profesională și expertiza necesară ca să îl recomande pentru ocuparea unei funcții atât de importante cum este funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Din păcate, singurii parlamentarii care au votat cu domnul Zegrean au fost parlamentarii PNL. Cum au votat ceilalți se poate vedea pe voturi”, a spus Orban, întrebat dacă USR a votat cu Iordache.

Iordache s-a ales cu o funcție pe viață

Florin Iordache a fost votat în fruntea Consililui Legislativ. El a primit 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” .

La şedinţă au fost prezenţi 240 de senatori şi deputaţi, iar dintre aceştia, 41 au fost de la PNL, 21 de la USR, 5 - UDMR, 4 - Grupul minorităţilor, 2 - PMP, iar restul de 167 au fost parlamentari PSD şi Pro România.

Șefia Consiliului Legislativ a fost declarată vacantă, după ce Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani, s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. El este numit prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu are o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocat.

Astfel, Dragoş Iliescu a stat în fruntea instituției 25 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇