Și Orban dă vina pe SPP pentru accidentul lui Bode: Demnitarii nu au dreptul de a cere ofițerului SPP să meargă mai încet. Eu fac același lucru

Și Orban dă vina pe SPP pentru accidentul lui Bode: Demnitarii nu au dreptul de a cere ofițerului SPP să meargă mai încet. Eu fac același lucru

Premierul Ludovic Orban continuă să îi ia apărarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul de mașină, afirmând că demnitarii nu au dreptul de a cere ofițerului SPP să meargă mai încet.

Mai mult, Orban spune că și el procedează la fel.

„În conformitate cu legea, atunci când este transportat cu o maşină condusă de SPP, demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora de ajungere la destinaţie. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte pe mine fac acelaşi lucru.

ADVERTISING

Eu v-am spus ce spune legea şi care este relaţia legală între un demnitar care beneficiază de serviciile furnizate de SPP şi echipa SPP-ului, aghiotantul şi şoferul. Nu este obligat echipajul SPP. Deci are dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului. Asta este legea”, a spus Orban, luni.

Întrebat de ce l-a chemat pe Lucian Bode în seara accidentului, la Guvern, premierul a replicat: „Nu l-am chemat numai pe domnul Bode. Aveam o discuţie cu mai mulţi colegi referitoare la moţiunea de cenzură”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șoferul lui Bode a mers cu viteză pe contrasens

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminica trecută într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeş.

Mașina a fost însă filmată circulând pe contrasens. Imaginile au fost surprinse de șoferul unei motociclete și au fost postate în mediul online.

ADVERTISING

În filmare se observă cum maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte pe linie continuă şi circulă mult pe contrasens. La un moment dat, depășește o coloană întreagă de maşini. Autovehiculul avea sirena pornită și mergea cu viteză mare.

Și Bode a dat vina pe SPP

După câteva zile de la accident, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a prezentat scuze public, afirmând că în momentul incidentului se odihnea.

Nu conduceam eu, eu eram pe bancheta din spate. Mașina și șoferul aparțin SPP. Se afla în misiune cu semnalele luminoase pornite, conform legii. Persoanele care au suferit leziuni au primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi nevoie de internare. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică, mă odihneam. Călătoream deja de 4 ore, 4 ore și jumătate”, a spus Bode.

Totodată, ministrul a precizat că nu are dreptul să îi spună șoferului să meargă mai încet.

Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice și luminoase. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma și în ducerea la destinație a demnitarului”, a subliniat Bode.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇