Senatul a respins solicitarea AUR pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă privind transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor

Senatul a respins solicitarea AUR pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă privind transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor

Senatul a respins, în plenul de marţi, proiectul de hotărâre prin care grupul senatorilor AUR solicită înfiinţarea comisiei de anchetă referitoare la organizarea acţiunii de evacuare şi transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”.

Grupul USR PLUS din Senat a anunţat, miercurea trecută, că se opune instituirii acestei comisii, considerând că, în cazul în care a fost încălcată legea, este de datoria organelor de anchetă penală să stabilească vinovaţii.

ADVERTISING

Liderul senatorilor USR PLUS Radu Mihail a afirmat că justiţia trebuie să îşi urmeze cursul, dacă a fost încălcată legea, iar Parlamentul dă legi, nu anchetează.

Acesta a adăugat că ASSMB în subordinea căreia este Spitalul Foişor este puternic politizată.

„Spitalul Foişor este în subordinea ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Avem o instituţie - ASSMB - puternic politizată şi un spital al cărui director general a fost uns în funcţie de fostul primar PSD-ist al Bucureştiului. Haideţi să anchetăm şi acest lucru, vreţi? 

ADVERTISING

Am putea să ţinem parlamentul într-un şir nesfârşit de anchete despre abuzuri sau greşeli grave legate într-un fel sau altul de PSD. USR PLUS se pronunţă pentru depolitizarea funcţiilor din sănătate, ceea ce pare să deranjeze. Şi USR PLUS vrea ca întâi justiţia să îşi urmeze cursul”, a conchis Radu Mihail.

Citește mai multe despre scandalul iscat după ce evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇