Senator USR: Dacă e sincer cu nominalizarea, Iohannis să convingă PNL să refacă coaliţia

Senator USR: Dacă e sincer cu nominalizarea, Iohannis să convingă PNL să refacă coaliţia

Senatorul USR Marius Bodea susţine că, dacă şeful statului este sincer în nominalizarea lui Dacian Cioloş ca premier, trebuie să convingă şi PNL pentru refacerea coaliţiei, el adăugând că speră ca totul să nu fie doar o şmecherie politică.

Bodea a scris, pe Facebook, că Dacian Cioloş întruneşte toate calităţile pentru a trece România prin criza sanitară şi economică, dar că „preşedintele, dacă este sincer cu această nominalizare, trebuie să îşi folosească pârghiile de convingere şi asupra PNL-ului pentru a-i convinge să refacă şi coaliţia de guvernare”.

ADVERTISING

"Astăzi USR PLUS a fost responsabil şi a mers atât cu o nominalizare de premier, cât şi cu un plan concret pentru perioada următoare. Dacă acestui gest responsabil i se răspunde însă cu şmecherii politice, ar însemna o bătaie de joc pe care oamenii nu o vor tolera. Aşa că, până la proba contrarie, să mergem pe prezumţia de bună credinţă. Nu îşi mai poate nimeni permite să îşi bată joc de această ţară!", a afirmat senatorul USR Marius Bodea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie nominalizat pentru postul de prim-ministru.

ADVERTISING

Liderul USR Dacian Cioloş a transmis, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost semnat de şeful statului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇