Secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, deschide lista PNL la Teleorman, deşi a fost condamnat și declarat incompatibil când era primar

Secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, deschide lista PNL la Teleorman, deşi a fost condamnat și declarat incompatibil când era primar

Secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, deschide lista PNL pentru deputați la Teleorman, deşi a fost condamnat pentru ultraj și declarat incompatibil când era primar.

”Mulţumesc colegilor din Biroul Politic Naţional pentru votul din această seară! Mulţumesc preşedintelui Ludovic Orban pentru ȋncrederea pe care mi-a acordat-o când a decis să deschid lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor ȋn judeţul Teleorman! Mulţumesc ȋncă o dată teleormănenilor pentru ȋncrederea şi votul acordate la alegerile locale din 27 septembrie!

ADVERTISING

Mai avem un hop şi după aceea putem să lucrăm timp de 4 ani, fără alegeri, la dezvoltarea judeţului nostru. Încrederea voastră mă onorează şi mă responsabilizează!”, a scris el pe Facebook.

A fost condamnat pentru ultraj

În 2014, Costel Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

Totul după ce a organizat o răscoală împotriva unui om de afaceri care concesionase o baltă în Teleorman, potrivit Adevărul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai exact, în 2009, un om de afaceri din zonă, Eduard Dinu, a concesionat o baltă de peşte de la marginea comunei Suhaia şi le-a interzis localnicilor să mai pescuiască acolo.

Costel Barbu, pe atunci primar al comunei, le-a pus la dispoziţie localnicilor maşini, tractoare şi buldozere şi, împreună, au luat cu asalt casa afaceristului. A fost deschis penal, iar Barbu a fost găsit vinovat pentru ultraj și condamnat.

A fost declarat incompatibil ca primar

În 2013, Costel Barbu, aflat la al doilea mandat de primar al comunei Suhaia, a fost găsit incompatibil de ANI. Doi ani mai târziu, după ce sentinţa a rămas definitivă, prefectul de atunci din Teleorman, Carmen Dan, l-a demis din funcţie.

ADVERTISING

Costel Barbu a rămas însă în primărie pe funcţia de city manager. Ulterior, la alegerile locale din 2016, a candidat soţia sa, Polexia, care a câștigat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇