Se încinge coaliția. Dan Motreanu: Demisia lui Heiuș, una de onoare pentru a salva un ministru incompetent, ținut în funcție de PSD

Se încinge coaliția. Dan Motreanu: Demisia lui Heiuș, una de onoare pentru a salva un ministru incompetent, ținut în funcție de PSD

Se cam văd tensiuni în coaliţie în ultima vreme.

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu susţine că adevărul despre situaţia finanţelor ţării se ştie, iar demisia lui Lucian Heiuş (de la şefia ANAF) a fost ”un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie doar de decizia politică a PSD”.

”Adevărul despre situaţia finanţelor ţării se ştie! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, îl cunoaşte fiecare angajat din Ministerul Finanţelor şi din ANAF”, a scris pe Facebook europarlamentarul liberal Dan Motreanu.

ADVERTISING

Acesta afirmă că ”demisia lui Lucian Heiuş a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie doar de decizia politică a PSD”.

”Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre "parteneriatul" cu PSD! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă, ei răspund cu un atac pe la spate! PSD numeşte asta strategie, românii viclenie şi perfidie”, adaugă Motreanu.

Acesta a reiterat ideea că încasările ANAF au crescut faţă de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Adrian Câciu a ”reuşit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deşi a introdus noi taxe.

Vorbele goale ale pesediştilor nu pot acoperi incompetenţa ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanţelor şi adevărul va ieşi la lumină. Adevărul pe care deja îl ştim”, a mai transmis liberalul.

La rândul său, preşedintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL), a admis că a crescut temperatura în coaliţia de guvernare având în vedere protestul cadrelor didactice şi că nivelul discuţiilor apăsate a crescut.

ADVERTISING

Întrebată marţi seară, la TVR Info, dacă a crescut temperatura în coaliţia de guvernare, Alina Gorghiu a răspuns că dialogul cu populaţia este foarte important.

”A crescut puţin temperatura pentru că, pe măsură ce s-a apropiat termenul pentru rotaţia premierilor, s-a suprapus şi această grevă mare în sistemul de Educaţie, evident că tensiunea a crescut, nivelul discuţiilor apăsate a crescut.

Dar cred că este exclusiv o problemă de termen scurt şi am convingerea că liderii coaliţiei vor găsi cadenţa aceea potrivită oamenilor de stat, care să comunice eficient cu populaţia, atunci când este necesar.

Fără dialog nu vor face nimic, motiv pentru care consider că trebuie accentuat acum dialogul cu populaţia afectată de diverse măsuri sau impactată de diverse măsuri ale Guvernului”, a explicat Alina Gorghiu.

Preşedintele Senatului s-a referit şi la contrele din ultima vreme, între politicienii care fac parte din partidele care formează coaliţia de guvernare.

”Dacă se va răspunde la genul acesta de declaraţii dintr-o parte în alta, vom intra într-o spirală care e mai puţin important că afectează coaliţia, cel mai important e că va afecta imaginea coaliţiei. Dacă afectezi imaginea ta în ochii publicului, care se aşteaptă de la tine să fii o coaliţie serioasă, atunci ajungi să guvernezi degeaba”, a precizat Gorghiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇