Scandalul din Camera Deputaților ia amploare. George Simion: Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo

Scandalul din Camera Deputaților ia amploare. George Simion: Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo

Alianţa pentru Unirea Românilor va acţiona în penal tot ce se adoptă în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după ce ea a fost declarată închisă de preşedintele decan de vârstă Lucian Feodorov (AUR), a anunţat liderul formaţiunii, George Simion.

El a precizat că deputaţii AUR au părăsit sala de şedinţă, după depunerea jurământului şi constituirea legală a Camerei, acuzând existenţa unui „blat” între PSD şi PNL pentru împărţirea funcţiilor din forul legislativ.

"Se întâmplă un blat. L-am denunţat pe parcursul şedinţei şi nu am putut lua parte la acest blat. Doreau numirea rapidă a domnului Orban, contra Regulamentului, pentru că îşi împărţiseră funcţiile şi PSD, şi PNL, şi USR, între ei. Nu este corect. Ei mimează numai democraţia. Domnul Simonis pretindea că el candidează la şefia Camerei, ceea ce era fals. Nu legitimăm prin prezenţa noastră asemenea aranjamente. Procedural, domnul preşedinte de şedinţă, decanul de vârstă, a declarat închisă şedinţa. Procedural, am asistat astăzi la formarea Camerei Deputaţilor. Dacă vor să îşi numească legal preşedintele Camerei şi să îşi împartă după aceea secretare, maşini şi funcţii, să o facă mâine, nu astăzi", a afirmat Simion.

ADVERTISING

Urmărește LIVE cum se desfășoară prima ședință a noului Parlament.

Acuzații de blat între PNL și PSD

Deputatul a invocat "o înţelegere între PSD şi PNL, care este absolut grotească".

"Nu vom lua parte la astfel de aranjamente, chit că nu ne vor da comisii. Suntem noi, dar nu suntem proşti. Dacă şedinţa continuă, vom acţiona în penal ceea ce se întâmplă acolo, pe baza faptului că şedinţa a fost declarată închisă de preşedintele de şedinţă. (...) AUR nu are un candidat pentru conducerea Camerei Deputaţilor. Aşteptăm ca mâine, la ora 10,00, să se reunească plenul", a adăugat liderul AUR.

ADVERTISING

Circ în Camera Deputaților la miezul nopții: Decanul de vârstă (AUR) a obosit și a declarat ședința închisă înainte de alegerea conducerii, după acuzații de blat între PSD și PNL

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni, ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei.

Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentat al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis şedinţa şi a plecat de la tribună.

ADVERTISING

După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala de şedinţe. Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de luni spre marţi, iar preşedinte de şedinţă este un alt decan de vârstă - Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale.

Citește și alte articole importante de pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇