Scandal la CSM: Vot parțial pentru apărarea independenței judecătorilor, în fața atacurilor lui Dragnea

Scandal la CSM: Vot parțial pentru apărarea independenței judecătorilor, în fața atacurilor lui Dragnea

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că face apel la actorii publici să respecte independenţa, imparţialiatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.

Poziția a fost emisă după ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat că se consideră deţinut politic şi a susţinut că preşedintele Iohannis a dat „comandă” pentru sancţionarea sa, invocând o presupusă mărturisire a ex-ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu faţă de avocata sa, Flavia Teodosiu.  

ADVERTISING

“Secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independenţa judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.

Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, a anunţat Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu a fost unitate în CSM. Stelian Ion: O decizie bizară

Inițial, însă, s-a dorit ca poziția să fie emisă de plenul CSM, doar că nu au fost destule voturi pentru. Ministrul Justiției, Stelian Ion, care are un vot în plenul CSM, a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat.

”Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiției în urma acuzațiilor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar și care se consideră 'deținut politic'.

ADVERTISING

Din păcate, majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenței autorității judecătorești atunci când este ținta atacurilor dezlănțuite ale unui condamnat definitiv. O decizie bizară, în contradicție cu menirea CSM de garant al independenței justiției și care îi lasă pe judecători singuri în fața unor acuzații grave.

Voi apăra întotdeauna judecătorii și procurorii atunci când sunt atacați și supuși presiunilor cu scopul de a-i intimida de către politicieni anchetați penal, aflați în faza de judecată sau condamnați definitiv”, a scris pe Facebook Stelian Ion.

Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiției în urma acuzațiilor fostului lider PSD, Liviu...

Publicată de Stelian Ion pe Vineri, 16 iulie 2021

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au admis, joi, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiţionată. Din 27 mai 2019, fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea Dragnea se afla în penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇