Scandal în Parlament, între deputații Dan Tanasă și Adrian Solomon. „Am ajuns să ne înjurăm de mame în plen?” (Video)

Scandal în Parlament, între deputații Dan Tanasă și Adrian Solomon. „Am ajuns să ne înjurăm de mame în plen?” (Video)

Un nou scandal a avut loc miercuri în Parlament. Deputaţii Dan Tanasă de la AUR și Adrian Solomon de la PSD au fost la un pas să se ia la bătaie. Totul a pornit de la taxa de solidaritate, dar s-a ajuns la vorbe de… mamă.

Disputa a fost iniţial între Ringo Dămureanu (AUR) şi Solomon. Deputatul AUR i-a reproşat că la Comisia de Muncă (condusă de Solomon) legea privind taxa de solidaritate a fost adoptată cu încălcarea regulamentului.

Solomon a spus că Dămureanu minte, iar toate ieşirile lui şi ale colegilor săi din AUR la adresa sa "au o sorginte medicală" şi le-a recomandat să meargă să se trateze.

În dialogul iscat, Tănasă i-ar fi zis că „ne luați de proști”. Solomon i-a replicat că „așa te-a facut maică-ta”.

Aşa că Dan Tănasă s-a enervat. „Am ajuns să ne înjurăm de mame în plen?”, i-a spus Tanasă lui Solomon. Dar social-democratul l-a trimis la un control medical.

ADVERTISING

Aşa că Tănasă s-a dezlănţuit, zbiera la Solomon, care stătea pe scaun. Abia l-au ţinut colegii pe Tănasă, în timp ce în jur s-au strâns mai mulți parlamentari, dintre care unii s-au arătat chiar amuzaţi de momentul de agitaţie furidundă al colegului Tănasă, care nu se află la prima altercaţie în Parlament.

Până la urmă, a intervenit de câteva ori președintele de ședință (Daniel Suciu de la PSD) ca să calmeze spiritele. A fost nevoie de apeluri repetate pentru a se potoli. 

„Rog chestorii Camerei Deputaților să-l îndepărteze pe domnul Tănasă. Domnule deputat sunteți chemat la ordine, la mine. Ceea ce spun eu este regulamentar”, spunea Suciu.

Scandal Parlament AUR vs PSD
@pollyannahhangan

Cefele late PSD și AUR se înjură de mamă în plenului Parlamentului. În interesul romanilor, evident. In deplină corelare cu nivelul lor de educație.

♬ sunet original - Pollyanna Hangan

Ulterior, Ringo Dămureanu (AUR) a luat cuvântul de la tribună: „M-a jignit, m-a înjurat de mamă (...) Și acum vociferează. Noi dorim să susținem interesele economice ale României. În numele grupului parlamentar AUR solicit retragerea proiectului (privind taxa de solidaritate - n.red.) de pe ordinea de zi”. 

Imediat a venit replica de la Solomon: „Îi recomand antevorbitorului să citească deciziile CCR din 2012 referitor la cvorumul din comisii. Sunt minciuni sfruntate celelalte lucruri spuse. (...) Faptul că sunt jignit în permanență de AUR e poate datorită poziției geografice cu rândul domniilor lor. Eu pot să duc multe jigniri. Cazurile medicale trebuie tratate de specialiști. Toate aceste cazuri au o sorginte medicală și vă recomand să vă tratați”, a mai afirmat în plen președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, citat de Adevărul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

AUR: Nu avem nevoie de extremişti în Parlamentul României!

De pe culoarele Parlamentului, Dan Tănasă a intrat în direct la Antena3 pentru a oferi explicaţii despre acest incident. Iată relatarea lui:

”Eu doar am reacționat la modul grobian în care colegul Adrian Solomon, de la PSD, a înțeles să se adreseze colegului meu, Ringo Dămureanu. Domnul Dămureanu i-a atras atenția domnului Solomon că a organizat o ședință a Comisiei de Muncă fără cvorum, moment în care domnul Solomon i-a spus în repetate rânduri că este un prost.

În momentul în care domnul Dămureanu i-a cerut socoteală pentru modul cum a vorbit, domnul Solomon a înțeles să îi spună colegului meu că ”nu eu te-am făcut prost, mă-ta te-a făcut prost”. Evident că nu am putut tolera o asemenea mojicie și am ales să îi transmit și eu toate cele bune domnului Solomon.

De altfel, nu este prima dată când domnul Solomon folosește un limbaj grobian la adresa noastră. De fiecare dată, noi nu l-am deranjat cu absolut nimic, am reacționat de fiecare dată la modul în care domnul Solomon înțelege să interacționeze cu noi”.  

ADVERTISING

Cât despre Ringo Dămureanu, acesta a anunţat că va fi depusă o sesizare împotriva deputatului PSD Adrian Solomon.

"Este inadmisibil să vedem huliganismul celor de la PSD, coborât chiar aici în aula Parlamentului României (...). Iată cum astăzi un deputat, preşedinte al Comisiei de Muncă, deranjat de faptul că am sesizat încălcarea procedurilor prevăzute în regulamentul Camerei Deputaţilor, a trecut la agresiuni verbale, la înjurături, la jigniri, iar acest lucru a fost trecut neobservat de board-ul Camerei Deputaţilor, preşedintele de şedinţă nedorind să ne dea cuvântul să sesizăm acest aspect.

Nu este normal, respingem categoric astfel de conduite, lupta politică nu trebuie redusă la trădarea intereselor naţionale şi la agresarea verbală sau fizică a oponenţilor politici, ci ea trebuie să se desfăşoare în comisiile parlamentare şi în plenul Parlamentului României.

Pentru asta, AUR va depune sesizarea împotriva deputatului agresor Adrian Solomon (...). Nu avem nevoie de extremişti în Parlamentul României", a afirmat şi Dămureanu, citat de Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇