„Jos labele de pe copiii României!” Bâlci total cu Simion și Șoșoacă în Parlament, care s-a terminat cu "Chemați 112!" (Video)

„Jos labele de pe copiii României!” Bâlci total cu Simion și Șoșoacă în Parlament, care s-a terminat cu "Chemați 112!" (Video)

A fost iarăşi circ marca AUR luni în Parlament, de data asta luată la ţintă fiind Gabriela Firea. Tot balamucul s-a terminat cu: „Chemați 112, i s-a făcut rău președintelui de comisie!”.

Scandalul a avut loc într-o şedinţă comună a comisiilor pentru Muncă şi pentru Sănătate ale Camerei Deputaților, care dezbăteau o lege propusă de ministrul Firea şi care îşi propune prevenirea separării copilului de familie.

La respectiva şedinţă au venit mulţi reprezentanţi AUR (care nu sunt din aceste comisii), dar şi persoane despre care George Simion a spus că fac parte din societatea civilă.

Simion-labe-copii

„Jos labele de pe copiii României!”, a fost mesajul lui Simion, aflat şi pe pancartele AUR.

Reprezentanții AUR i-au acuzat pe pesedişti că susțin separarea forțată a copiilor de familii, pe model occidental.

Legea cu pricina a stârnit controverse și în rândul societății civile, care arată că proiectul ar deschide calea unor „abuzuri”, iar statul ar putea avea prea multă autoritate asupra copiilor, transmite Digi24, care a urmărit dezbaterea de azi.

ADVERTISING

„Suntem ţara cu cei mai mulţi copii în sistemul de stat, o cifră îngrijorătoare, aproape 43.000 de copii care sunt în grija statului, sub diverse forme, cel mai mare număr din Europa. (...) 

Mai mult de 70% din copiii care sunt acum în grija statului au ajuns acolo nu pentru că părinţii i-au abandonat pe toţi în spital, sau nu pentru că părinţii nu i-au iubit, sau nu i-au dorit, ci pentru că gradul de sărăcie a fost atât de mare încât părinţii au preferat să îi dea în grija statului pentru a avea o alimentaţie potrivită vârstei, pentru a avea educaţie, servicii medicale, îmbrăcămintea adecvată vârstei şi sezonului şi o viaţă cât de cât apropiată de normalitate”, a spus Firea. 

„Acest proiect exact acest lucru doreşte să facă - să prevină separarea copilului de familie. Statul, prin primării, să ajute aceste familii să îşi ţină copiii acasă ajutând în ceea ce priveşte locuirea, alimentaţia, accesul la educaţie, accesul la sănătate, nicidecum altceva. (...) 

ADVERTISING

Acest proiect de lege a venit la momentul oportun să salveze exact acei copii care sunt în risc de a ajunge în sistemul de protecţie şi ei pot să rămână în familie, dacă acele familii sunt ajutate de stat, prin primării, şi, de asemenea, ajutăm primăriile prin fonduri, astfel încât să poată să se ocupe cu adevărat şi cu multă seriozitate de aceste cazuri sociale”, a explicat ministrul, citată de Digi24. 

Însă asta nu l-a convins pe Simion. 

"Prin această iniţiativă legislativă, mii de familii de români (plecaţi la muncă în străinătate din cauza incompetenţei guvernului PSD-PNL-UDMR de a asigura un trai de viaţă decent) sunt în pericol de a-şi vedea propriii copii institutionalizaţi cu forţa, la adăpostul unei legi criminale", scrie într-o petiţie AUR şi cam aceeaşi idee a exprimat şi George Simion la Parlament.

„Jos labele de pe copiii României. Ăsta e mesajul nostru, pentru că această lege trebuie respinsă în integralitate pentru că este inutilă. Avem legislaţie în vigoare care permite să ajutăm copiii săraci.

ADVERTISING

Acest registru naţional al copilului, pe noi asta ne sperie, pentru că am văzut experienţa din alte state, am văzut familia Botnariu din Norvegia, familia Camelei Smicală, avem aici două cazuri, li s-au răpit copiii în Spania, sunt tutori legali, avem familia Furdui din Germania şi multe alte cazuri.

Observatorul naţional al copiilor este o idee care trebuie să dispară din această lege. Fac apel la Robert Sighiartău, care este membru al comunităţii neoprotestante, enoriaşii neoprotestanţi au protestat deseori faţă de această trădare naţională, faţă de răpirea copiilor care se practică pe motive ideologice în alte state”, s-a lansat Simion, care a făcut apel la PSD şi PNL să nu voteze această lege. 

După discursul lui George Simion, deputaţii AUR au început să strige şi să-i insulte pe cei de la PNL şi PSD. 

Iată un schimb de replici redat de Aktual24:

„Acest proiect este venit de afară, nu aparţine ministerului pe care îl conduceţi”, i-a strigat un reprezentat AUR ministrului Firea.

„Sa vorbim despre ce scrie in lege, nu despre ce nu scrie (...) Pe mine nu mă intimidează nimeni. Dacă îl folosiţi pe Dumnezeu în astfel de răfuieli, nu ştiu unde putem ajunge”, a acuzat Gabriela Firea.

„Minţiţi!”, i-a strigat un deputat AUR.

„Măsuraţi-vă cuvintele, nu vă face cinste”, s-a enervat Firea.

La şedinţă erau Raluca Turcan, dar şi preşedintele Comisiei de Muncă, Adrian Solomon. Acesta a cerut de mai multe ori staff-ului tehnic să cheme paza pentru a îndepărta persoanele recalcitrante. 

Cuvinte grele și-au adresat președintele comisiei, Adrian Solomon, și Diana Șoșoacă. În dispută a intervenit și George Simion: „El mănâncă șaorma, nu citește. Să pronunțați ‘labii’ la dvs. la șaormerie, nu la adresa unei femei”, a strigat Simion către Solomon.

Într-un final, deputatul USR Monica-Elena Berescu a exclamat: „Chemați 112, i s-a făcut rău președintelui de comisie, nu a avut capacitatea fizică să reziste fizic, nu mai zicem intelectual”.

La care replica a venit de la Diana Șoșoacă: „Oricum am zis că ăștia nu rezistă nici două minute, știu eu ce spun”.

Trădare la Plx 145! Acum!

Publicată de George Simion pe Luni, 24 aprilie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇