Andrew Tate ar fi încercat să-i atragă de partea sa pe George Simion și Diana Șoșoacă

Andrew Tate ar fi încercat să-i atragă de partea sa pe George Simion și Diana Șoșoacă

Andrew Tate a încercat să lupte împotriva acuzaţiilor de viol şi trafic de persoane în timp ce se afla în custodia poliţiei, îndrumându-şi asociaţii să-i recruteze pentru cauza sa pe Diana Şoşoacă şi George Simion.

Informaţiile apar în înregistrări telefonice ale convorbirilor sale prezentate de procurorii români în faţa instanţei.

Transcrierile convorbirilor interceptate sunt incluse într-un document judiciar datat 21 februarie, întocmit de oficiali ai Tribunalului Bucureşti şi analizat de Reuters.

ADVERTISING

Influencerul a dat instrucţiuni către doi asociaţi de-ai săi să le spună parlamentarilor Diana Iovanovici-Şoşoacă şi George Simion că este victima unei înscenări şi că, dacă l-ar susţine, ar fi "foarte bine pentru carierele lor".

"Aşa că spuneţi-le clar: Veţi obţine multe voturi când Tate va spune că le-aţi luat apărarea", a precizat fostul kickboxer, într-o convorbire din 28 ianuarie cu doi dintre asociaţii săi.

George Simion a declarat pentru Reuters că nu a fost niciodată contactat de Tate sau de asociaţii săi şi că nu l-ar susţine public pe Tate, dacă i s-ar cere acest lucru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un purtător de cuvânt al senatoarei Diana Şoşoacă a spus că discuţiile interceptate sunt "minciuni" menite să o discrediteze.

Interceptările au fost efectuate între 28 şi 31 ianuarie, potrivit procurorilor, adică la aproximativ o lună după ce Andrew Tate a fost reţinut împreună cu fratele său Tristan, pentru viol, trafic de persoane şi constituirea unui grup de crimă organizată.

Convorbirile interceptate sunt un exemplu al încercărilor sale multiple de a se apăra în timp ce se află în detenţie, eforturi care se extind dincolo de sala de judecată, pe tărâmul politicii şi al reţelelor sociale, explică Reuters.

ADVERTISING

În plus, în convorbirea din 28 ianuarie, detaliată în documentul instanţei, Tate îi ordonă asociatului său Luke să publice "clipuri de la petrecere" pe reţelele sociale care, potrivit lui, ar arăta-o pe cel puţin una dintre presupusele sale victime ale traficului de persoane dansând în Bucureşti.

"Da, pune-le peste tot şi spune: 'Fata asta spune că este răpită când nu este răpită'", spune Tate.

"Vrei să spui că vrei să le discreditez, să tragă tare reţelele sociale în ele, da?", întreabă Luke.

"Da, dă-le naibii", răspunde Tate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇