S-a decis comasarea - Drulă: Ceea ce doresc Ciolacu și Ciucă e instaurarea partidului unic. Orban: Doamna ministru a Justiției să aibă grijă ce semnează

S-a decis comasarea - Drulă: Ceea ce doresc Ciolacu și Ciucă e instaurarea partidului unic. Orban: Doamna ministru a Justiției să aibă grijă ce semnează

Liderii Alianţei Dreapta unită reacţionează miercuri după ce coaliţia a decis comasarea alegerilor.

Cătălin Drulă (USR) spune că ar fi o crimă împotriva democraţiei, iar ceea ce doresc Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă este instaurarea partidului unic în România.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a promis că vor apela la toate pârghiile legale pentru a împiedica acest plan antidemocratic şi neconstituţional, iar Eugen Tomac (PMP) susţine că PSD şi PNL se unesc ”de frică”.

Cert este că şi dreapta unită va avea candidaţi comuni la toate alegerile din acest an.

ADVERTISING

Drulă: Adevărata comasare este cea a PSD cu PNL

”Comasarea pe care o propun PSD şi PNL este o crimă împotriva democraţiei româneşti. Ceea ce doresc Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă este instaurarea partidului unic în România, pentru că adevărata comasare este cea a PSD cu PNL.

Astăzi, vorbim, de fapt, despre dispariţia PNL şi naşterea partidului unic PSD-PNL. Alianţa Dreapta unită se va opune acestui partid unic şi astăzi anunţ oficial că dreapta unită va avea candidaţi comuni la toate alegerile”, a spus Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă comună cu Ludovic Orban şi Eugen Tomac.

El a mai arătat că ”Drepta unită se va opune şi o să bată stânga comasată PSD-PNL”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”PNL a trădat electoratul de dreapta, a abandonat clasa de mijloc, antreprenorii care creează locuri de muncă în România (..) Drepta unită este pregătită să câştige alegerile, indiferent cum le vor organiza”, a mai spus liderul USR.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, la rândul lui, că vor apela la toate pârghiile legale şi constituţionale pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica acest plan antidemocratic şi neconstituţional.

”În cazul în care vor veni cu un proiect de lege, îl vom ataca la CCR, dacă vor emite ordonanţă de urgenţă, vom sesiza Avocatul Poporului, singura instituţie care are capacitatea de a declanşa controlul constituţional în cazul ordonanţelor de urgenţă. Vom ataca în instanţă atât ordonanţa, cât şi hotărârea care va fi emisă pentru stabilirea datei alegerilor locale la altă dată decât este normal”, a declarat Orban.

ADVERTISING

”Acest atac sălbatic la adresa democraţiei ne revoltă şi ne îndeamnă să fim şi mai hotărâţi în obiectivele pe care ni le-am asumat. În timp ce PSD şi PNL îşi unesc destinele pentru veşnicie, în numele aşa-zisului interes al cetăţenilor, noi constatăm că, de fapt, acest lucru îl fac de frică”, a declarat şi liderul PMP, Eugen Tomac, în cadrul conferinţei de presă.

Orban: Alina Gorghiu, pasibilă de o cercetare penală

Pe de altă parte, Ludovic Orban a auzit că Guvernul vrea să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul pe care îl fac în materie de legislaţie electorală şi în materie de drepturi şi libertăţi fundamentale.

”Am auzit, din informaţiile pe surse pe care le avem, că vor să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul pe care îl fac în materie de legislaţie electorală şi în materie de drepturi şi libertăţi fundamentale şi mă refer la dreptul de a fi ales şi dreptul de a alege”, a arătat Orban.

El a precizat că, în 2012, guvernul condus de Emil Boc a adoptat o lege de comasare a alegerilor locale cu alegerile parlamentare, iar Curtea Constituţională a declarat legea neconstituţională, ”cu argumente serioase care sunt valabile şi în cazul comasării alegerilor europarlamentare din 9 iunie cu alegerile locale”.

Potrivit lui Orban, la data respectivă, printre semnatarii sesizării la CCR se aflau foarte mulţi pesedişti şi penelişti care astăzi susţin public necesitatea comasării, deşi în 2012 considerau că e neconstituţională.

”Printre aceşti parlamentari, se află şi membri ai Cabinetului Ciolacu, Ciolacu nu era la vremea respectivă parlamentar, la vremea respectivă se străduia să îşi ia bacul şi diploma de licenţă. Sunt însă membri ai Guvernului, cum sunt Marian Neacşu, Angel Tîlvăr”, a mai spus Orban.

El a adăugat că ”cel mai important personaj care a semnat sesizarea de neconstituţionalitate este actualul ministru al Justiţiei, Alina Gorghiu, care va trebui să avizeze această mârşăvie neconstituţională”.

”O somez pe doamna ministru a Justiţiei să aibă grijă ce semnează şi să nu accepte această încălcare grosolană a Constituţiei”, a mai spus liderul Forţa Dreptei, adăugând că, în caz contrar, ”o face pasibilă de o cercetare penală pentru comiterea unui şir de infracţiuni”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇