Roberta Metsola: Principala noastră prioritate rămâne ca acest război să se termine și să îl câștigăm

Roberta Metsola: Principala noastră prioritate rămâne ca acest război să se termine și să îl câștigăm

Sprijinul pentru Ucraina rămâne foarte puternic în Europa. Desigur, trebuie să evităm orice tendință de instalare a acestei oboseli de război. Suntem în război de aproape 10 luni, dar asta nu înseamnă că putem să uităm, nici măcar pentru o clipă, ceea ce se întâmplă pe continentul nostru.

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, şefa Parlamentului European, Roberta Metsola, întărește sprijinul pentru cauza Ucrainei, care este cauza întregii Europe.

"Principala noastră prioritate rămâne ca acest război să se termine și să îl câștigăm. Parlamentul European va fi mereu de partea păcii: o pace cu libertate, cu demnitate, cu securitate.

ADVERTISING

Cred că toți cetățenii europeni împărtășesc acest obiectiv și susțin zi de zi enorma solidaritate față de poporul ucrainean, așa cum vedem că se întâmplă în țări precum România.

Sprijinul cetățenilor europeni pentru Ucraina și sancțiunile noastre împotriva Rusiei sunt puternice. Cetățenii înțeleg că apărarea libertăților noastre și a păcii are, uneori, un cost foarte ridicat.

Acesta este o motivație în plus ca să luăm măsuri urgente pentru a atenua impactul pe care creșterea prețurilor la energie și inflația îl au asupra oamenilor și asupra mediului nostru de afaceri", afirmă Roberta Metsola.

ADVERTISING

Ziua 297 de război: Doar o treime din Kiev are apă și căldură. Rușii mai au destule rachete pentru atacuri masive


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇