Robert Negoiţă e destituit din funcția de primar. Prefectul Capitalei a emis, după jumătate de lună, ordinul de încetare a mandatului

Robert Negoiţă e destituit din funcția de primar. Prefectul Capitalei a emis, după jumătate de lună, ordinul de încetare a mandatului

Potrivit ordinului semnat de prefectul Capitalei, Cojanu Gheorghe, mandatul de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiță a încetat din data 19 august, adică atunci când candidatura actualului edil din partea altei formațiuni politice decât PSD, cea în care a fost ales, a fost admisă de BEC.

Prefectului i-a luat însă aproape jumătate de lună să aplice legea pe care o invocă, avand în vedere că ordinul este datat 31 august.

Potrivit consilierului municipal Ana Ciceală, cea care a postat informația pe pagina sa de Facebook, a durat atât pentru ca respectarea legii s-a facut în urma demersurilor întreprinse săptămâna trecută de colegii ei de la USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/AnaCicealaUSR/posts/3394327373943505

Negoiță are la dispoziție 10 zile să conteste în instanță destituirea din funcție.

Amintim însă că edilul este în izolare, după ce a fost depistat cu COVID-19 săptămâna trecută.

La jumătatea lunii iulie Robert Negoiță a anunțat că pleacă din PSD și își face un nou partid ca să candideze pentru un nou mandat la Sectorul 3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La scurt timp însă el a anunțat că își unește forțele cu Pro România, partidul fostului coleg social-democrat Victor Ponta. Încă de atunci PSD a cerut prefectului Capitalei să emită ordinul de încetare a mandatului de primar.

ADVERTISING

Cojanu, numit prefect în mai de Ludovic Orban

În ce-l privește pe Cojanu, acesta a fost întâi numit noiembrie 2019 secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, proaspăt preluat de PNL.

Apoi, în decembrie 2019, el a fost numit și inspector în cadrul Secretariatului General al Guvernului Orban.

Pe 21 mai, când pandemia de COVID-19 deja măturase bine România, Orban a demis mai mulți prefecți, printre care și pe cel al Capitalei, în locul căruia l-a numit pe același Cojanu.

Conform declarației de avere de la acea dată, Cojanu detinea trei terenuri intravilane în Câmpulung Muscel, Azuga și București.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇