PSD cere ca mandatul de primar al lui Robert Negoiţă să înceteze, după ce a anunţat înfiinţarea unui nou partid

PSD cere ca mandatul de primar al lui Robert Negoiţă să înceteze, după ce a anunţat înfiinţarea unui nou partid

PSD a trimis Prefecturii Bucureşti o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid.

PSD invocă prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii formaţiunii din partea căreia a fost ales.

Documentul trimis prefectului de Bucureşti şi Prefecturii este semnat de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Abia despărțit de PSD, Robert Negoiță și-a lansat Partidul București 2020 pentru alegerile locale

Acesta cere prefectului emiterea ”cu celeritate” a ordinului prin care să se constate ”încetarea mandatului de primar al domnului Negoiţă Robert Sorin, ales la scrutinul din 5 iunie 2016 pe lista Alianţei electorale PSD-UNPR, din partea PSD”.

Ciolacu face referire la înfiinţarea unui nou partid de către Robert Negoiţă şi înscrierea în acest partid, ceea ce duce implicit la pierderea calităţii de membru al PSD şi la pierderea mandatului.

Robert Negoiță anunță că nu va mai candida din partea PSD la alegeri. Dă vina pe 'Stăpânul Dragnea' și 'paraziții' pe care i-a lăsat în partid. Săgeți directe către Firea

Acesta invocă prevederi ale Legii 14/2003 a partidelor politice, conform cărora o persoană nu poate face parte în acelaşi timp din mai multe partide, iar înscrierea într-un alt partid constituie ”de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”.

Totodată, se arată că, potrivit OUG 57/2019, mandatul primarului încetează, de drept, la pierderea prin demisie a calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, prefectul fiind cel care trebuie să emită un ordin prin care se constată încetarea mandatului primarului.

Negoiță a lansat partidul București 2020

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, joi, înfiinţarea Partidului Bucureşti 2020, al cărui slogan este ”Politică. Altfel”.

Negoiţă afirmă că 99% ar trebuie să fie administraţie şi muncă şi doar 1% politică, nu aşa cum fac marile partide în prezent.

Firea s-a simțit trădată de Negoiță: S-a apăsat pe un buton, o armă atomică împotriva mea

”Ne propunem să fim o alternativă pentru Bucureşti”, a afirmat Negoiţă, precizând că nu doreşte guvernarea sau obiective naţionale, ci pur şi simplu un partid care să se ocupe de Bucureşti.

Anterior, Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇