Republica Moldova nu e certată de UE pentru ce nu poate face privind Rusia, ba din contră, e lăudată pentru ce-a făcut deja

Republica Moldova nu e certată de UE pentru ce nu poate face privind Rusia, ba din contră, e lăudată pentru ce-a făcut deja

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mažeiks, a lăudat Republica Moldova pentru poziția tranșantă de condamnare a războiului din Ucraina și spune că înțelege vulnerabilitățile cu care se confruntă țara și care o împiedică să se alăture sancțiunilor.

Nicio țară din UE nu condamnă Republica Moldova pentru că nu s-a alăturat sancțiunilor aplicate Rusiei după invazia din Ucraina, spune el, citat de Radio Chișinău.

„Ce ține de sancțiunile aplicate Rusiei, UE a luat notă de poziția fiecărei țări cu referire la aceste sancțiuni. Noi înțelegem motivele pentru care Republica Moldova nu a fost capabilă să se alăture sancțiunilor, motivele ne-au fost explicate de conducerea de vârf.

ADVERTISING

Totuși, Moldova nu a stat deoparte, s-a alăturat rezoluției ONU și nu doar a votat în favoarea acestei rezoluții privind suspendarea calității de membru a Rusiei, dar a făcut parte din grupul de țări care au promovat activ această acțiune. Moldova și-a afirmat foarte clar atitudinea față de războiul din Ucraina”, a mai spus Janis Mažeiks.

Republica Moldova s-a alăturat sancțiunilor aplicate Federației Ruse pe domeniul financiar-bancar, dar nu poate implementa toata sancțiunile impuse de state UE, din motive obiective.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇