REPER va solicita Curții de Conturi să verifice modul cum e folosit fondul de rezervă al Guvernului: E inadmisibil ca Guvernul să joace alba-neagra cu banii publici (Video)

REPER va solicita Curții de Conturi să verifice modul cum e folosit fondul de rezervă al Guvernului: E inadmisibil ca Guvernul să joace alba-neagra cu banii publici (Video)

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru cere Guvernului să facă de urgență o rectificare bugetară și spune că va cere Curții de Conturi să auditeze modul în care Secretariatul General alimentează și folosește banii din Fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului Ciolacu, pentru că „este inadmisibil ca Guvernul să joace alba-neagra cu banii publici”.

”Este de neimaginat, într-un proces legat de o guvernanţă normală şi transparentă pentru cetăţenii să vrei să eviţi şi să eviţi rectificarea fiscală, făcând manevre alba-neagra cu rectificarea fiscală„, a declarat Dragoș Pîslaru, într-o conferință de presă la Parlamentul României.

ADVERTISING

El a precizat că niciodată nu s-a mai întâmplat acest lucru. 

”Practic, asistăm la o situaţie în care Guvernul foloseşte discreţionar banii publici”, adaugă el, precizând că la rectificare s-ar vedea clar falimentul finanţelor publice din România, pentru că rectificarea n-ar avea cum să fie decât negativă. 

”Nu s-a mai întâmplat, nu există aşa ceva la nivel european, lumea este siderată de practicile pe care Guvernul Ciolacu le face”, a mai declarat Dragoş Pîslaru. 

Copreşedintele REPER a anunţat că formaţiunea va solicita Curţii de Conturi să verifice maniera în care Secretariatul General al Guvernului foloseşte fondul de rezervă, el precizând că există clar atribuţii de verificare a secretarului general şi acest lucru trebuie să se întâmple imediat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Vom avea discuţii cu Curtea de Conturi în acest sens”, a precizat Pîslaru, arătând că va exista o reacţie a Consiliului Fiscal săptămâna aceasta şi vor vedea o nouă reacţie privind lipsa de profesionalism şi de transparenţă a Guvernului. 

”Este foarte clar că ceea ce se întâmplă acum este fără precedent, pe de o parte, se iau banii şi se aruncă într-o ordonanţă de asumare a răspunderii, printr-un mecanism de taxare care evident nu va face bine, pe de altă parte, nu mai există niciun fel de urmă de control şi transparenţă”, a completat copreşedintele REPER. 

Publicată de Dragoș Pîslaru pe Luni, 30 octombrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇