Iohannis a promulgat măsurile fiscal-bugetare, care prevăd majorări de taxe

Iohannis a promulgat măsurile fiscal-bugetare, care prevăd majorări de taxe
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind unele măsuri fiscal bugetare, care introduce şi majorează taxe.

Premierul Marcel Ciolacu a angajat pe 26 septembrie răspunderea Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale prin care speră să aducă la buget, doar la anul, 20 de miliarde de lei, în timp ce ar trebui să reducă cheltuielile bugetare cu puțin peste 3 miliarde de lei.

Deși specialiștii au avertizat că aplicarea acestui pachet va duce la închiderea multor firme și la o creștere generalizată a prețurilor, singura consecință asupra mediului de afaceri pe care Guvernul o menționează în expunerea de motive este reducerea evaziunii.

ADVERTISING

Ulterior, judecătorii CCR au respins, pe 18 octombrie, ca neîntemeiată, sesizarea USR-Forţei Dreptei (semnată şi de doi deputaţi PNL), pe pachetul de măsuri fiscale şi au decis că legea este constituţională.

Iată principalele măsuri fiscale la privat și la stat din pachetul lui Ciolacu și ce s-a schimbat pe ultima sută de metri (Document)

Acum Guvernul propune, într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, noi măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare pentru încadrarea în ţinta de definit.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la Bruxelles, că în şedinţa de guvern de vineri va adopta noua OUG în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare, atât la nivel central cât şi la nivel local, el precizând că cea mai mare miză a sa este să nu existe niciun risc privind blocarea fondurilor europene.

ADVERTISING

Tema concertelor şi a festivalurilor interzise, a pixurilor şi a mobilierului de birou este o temă falsă. Noile măsuri prevăzute de Guvern vor avea consecinţe mult mai grave despre care nu se vorbeşte deloc, a atras atenţia liderul senatorilor UDMR, fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila.

Fostul ministru a subliniat că „investiţiile finanţate din bani publici vor rămâne neterminate, pentru că Guvernul nu plăteşte facturile acestor construcţii. Astfel banii publici deja investiţi vor fi irosiţi, iar ţara rămâne un mare şantier. România, sau orice ţară care are probleme legate de buget, nu îşi poate permite astfel de consecinţe, dacă speră la redresare fiscală”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇