Rareş Bogdan promite că avem guvern nou până la Crăciun, dar nu vrea să ne spună varianta PNL pentru premier

Rareş Bogdan promite că avem guvern nou până la Crăciun, dar nu vrea să ne spună varianta PNL pentru premier

PNL va purta discuții cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi a noului Guvern, a declarat marți prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan.

Totodată, spune el, vor exista discuții și cu minoritățile, pentru că ”și ele fac parte din poporul român”.

”Vom avea o majoritate confortabilă, vom armoniza cele trei programe de guvernare. Vom căuta să facem ceea ce e mai bine pentru România. Nu discutăm nimic cu cei din PSD, PSD e izolat și așa va rămâne în următorii 4 ani”, a spus Rareș Bogdan.

ADVERTISING

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, noul Guvern va fi numit până la Crăciun. El nu a vrut să spună însă nimic despre cine ar putea prelua funcția de premier, afirmând că decizia va fi luată de PNL, dar ultimul cuvânt îl va avea președintele Klaus Iohannis.

”Până în ajunul Crăcinului cred că vom avea un guvern nou. Nu vreau sa fac niciun fel de speculație, avem mai multe propuneri (pentru funcția de premier - n.red.), o sa avem zilele astea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis. PNL are un cuvânt greu de spus, dar cuvântul decisiv îl are președintele Iohannis”, a subliniat Rareș Bogdan.

ADVERTISING

Întrebat dacă și-ar dori preluarea funcției de președinte al PNL, Rareș Bogdan a afirmat că își vede lungul nasului.

”Eu îmi văd locul pe care îl am, am un cuvânt greu de spus în partid, îmi văd lungul nasului, sunt prim-vicepreședintele partidului”, a precizat Rareș Bogdan.

Ludovic Orban a anunțat luni seară că își dă demisia din funcția de premier, pentru a lăsa cale liberă negocierilor pentru formarea unui nou Executiv de centru-dreapta.

ADVERTISING

Klaus Iohannis i-a acceptat demisia și l-a numit pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇