Putin a vorbit aproape două ore cu Macron, sâmbătă după-amiază. Urmează Biden

Putin a vorbit aproape două ore cu Macron, sâmbătă după-amiază. Urmează Biden

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron au discutat sâmbătă despre criza ucraineană în cadrul unei convorbiri telefonice care a durat o oră și 40 de minute, potrivit agenției de presă Interfax care citează Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a oferit alte detalii.

Putin l-a primit pe Macron la Kremlin la începutul acestei săptămâni, în cadrul primului summit pe care Putin l-a avut cu un lider occidental de când Kremlinul a început să maseze trupe în apropierea Ucrainei anul trecut.

ADVERTISING

Și președintele american Joe Biden va vorbi cu liderul de la Kremlin, începând cu ora 18, ora României.

Vineri după-amiază, în cadrul unor discuţii, lideri occidentali, inclusiv preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz "şi-au reafirmat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a mai informat preşedinţia franceză.

Președintele SUA, Joe Biden, le-a spus liderilor NATO și UE , vineri seară că președintele rus Vladimir Putin a decis invadarea Ucrainei, care s-ar putea întâmpla chiar în următoarele zile, au declarat surse diplomatice citate de The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Biden și-a sunat partenerii din alianță după o reuniune de urgență la Casa Albă, pentru a le comunica ultimele informații primite de la serviciile secrete cu privire la evoluțiile de la granița Rusiei cu Ucraina, și despre strategiile lui Putin.

Într-o conferință de presă susținută la Casa Albă, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, le-a cerut tuturor americanilor să plece imediat din Ucraina.

Marea Britanie și Israelul au transmis cetățenilor lor să plece imediat din Ucraina. Uniunea Europeană a luat decizii similare, plănuind să își evacueze personalul de la Kiev.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇