Purtător de cuvânt PSD: Cea mai bună opțiune e să avem un candidat comun la Capitală. Pot să înțeleg că doamna Firea este foarte supărată

Purtător de cuvânt PSD: Cea mai bună opțiune e să avem un candidat comun la Capitală. Pot să înțeleg că doamna Firea este foarte supărată

Şansele Gabrielei Firea de a fi susţinută de PSD pentru Primăria Capitalei sunt foarte mici, după şedinţa coaliţiei de joi seară. Chiar dacă PSD şi PNL nu s-au înţeles pentru un candidat comun, purtătorul de cuvânt Lucian Romaşcanu spune că aceasta ar fi cea mai bună opţiune politică.

Astfel, iese din calcul Gabriela Firea, pentru că nu ar fi susţinută de electoratul PNL.

„În continuare cea mai bună opţiune politică este să avem un candidat comun. (…) Doamna Firea nu reuşeşte să aducă din electoratul PNL, care o virează spre Nicuşor Dan. E foarte complicat.

ADVERTISING

Pot să înţeleg că doamna Firea este foarte supărată, este cel mai bine clasată dintre toţi posibilii candidaţi ai PSD, dar este nevoie ca acele cifre să ne arate că şi poate câştiga.

Sondajele ne arată că pe ce am încercat să punem candidat comun nu reuşim să punem bazinele electorale la un loc şi nu ne permitem un eşec. Se profilează un candidat care să fie pe proiect administrativ pentru Bucureşti. În cazul în care nu reuşim acest lucru până luni, o să mergem fiecare partid cu candidatul propriu", a spus Romaşcanu, joi seara, la România TV, citată de Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În acest context, există posibilitatea ca Gabriela Firea să candideze oricum la Bucureşti, chiar dacă nu va fi susţinută de PSD, după cum a lăsat să se înţeleagă acum câteva zile.

"Subliniez încă o dată: cred că este o distanță foarte mare între ceea ce își doresc acum bucureștenii și ceea ce, din păcate, în unele birouri se negociază. Iar această legătură directă făcută între Primăria Capitalei și candidatura la prezidențiale, cine va prelua guvernarea, ca premier și vicepremier, și care vor fi conducerile Camerelor Parlamentului cred că este o legătură nefirească. Una care, în primul rând, îi dezamăgește pe bucureșteni. (...)

ADVERTISING

Aștept acest anunț (al desemnării candidatului oficial susținut de PSD și PNL - n.red.) ca un coleg disciplinat, care respectă statutul partidului și își respectă colegii. Vă rog să mă sunați atunci și vă voi spune punctul meu de vedere la acel moment, pentru că este foarte important și felul cum se va face acel anunț și care vor fi argumentele.

Vă spun de pe acum faptul că în București, în acest moment, este o așteptare foarte mare ca eu să candidez", a declarat Firea recent la Antena3.

După aproape 5 ore de discuţii în coaliţie, joi seara s-ar fi ajuns la un acord privind candidaturi comune PSD-PNL la Sectorul 1, 2 şi 5, în condiţiile în care celelalte sectoare au primari de la PSD şi PNL care vor câştiga fără emoţii la alegerile din 9 iunie, potrivit surselor News.ro.

Mai exact, Robert Negoiță (Sectorul 3), Daniel Băluță (sectorul 4) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6) vor fi susținuți de ambele partide.

În privinţa candidaturii pentru Primăria Capitalei, coaliţia încă discută intrarea în cursă a unui independent susţinut de ambele formaţiuni. Nicolae Ciucă a avansat deja numele lui Ionuţ Lupescu, iar dinspre PSD este vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Cele două tabere au decis să lase weekendul să fie sfetnic bun și au stabilit o nouă întâlnire pentru luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇