PSD nu îl va susține pe Piedone la Primăria Capitalei. Ciolacu: Dacă va fi o candidatură comună, nu e nici Firea, nici Burduja

PSD nu îl va susține pe Piedone la Primăria Capitalei. Ciolacu: Dacă va fi o candidatură comună, nu e nici Firea, nici Burduja

PSD nu îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, au declarat surse politice din partid.

În cazul în care PNL şi PSD vor avea candidaţi separaţi, PSD va merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea.

„PSD merge cu Gabriela Firea, dacă sunt candidaturi separate. Noi nu îl vom susține pe Piedone sub nicio formă”, afirmă sursele citate pentru Mediafax.

În schimb, în cazul unei candidaturi comune cu PNL, atunci candidatul nu va fi nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja din partea PNL, a declarat premierul Marcel Ciolacu, joi, într-o discuție cu jurnaliștii, la Palatul Victoria.

ADVERTISING

„Dacă mergem cu candidat comun, nu este nici Burduja, nici Firea”, a spus Ciolacu, fără a preciza cine ar putea fi acest candidat, potrivit Digi24.

Liberalii au anunţat deja că merg cu Sebastian Burduja, în varianta în care au candidat propriu la alegerile pe Bucureşti.

La sectoare, în schimb, se iau în calcul candidaturi comune ale PSD şi PNL, cu susţinerea actualilor primari în funcţie, şi candidaţi agreaţi în sectoarele conduse de USR, potrivit unor surse citate de News.ro.

Coaliţia se reuneşte, joi, de la ora 17.00, pentru a discuta despre lista comună la europarlamentare şi candidaţii la alegerile locale, în Capitală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cristian Popescu Piedone declara zilele trecute că speră să fie susținut de PNL și PSD, deoarece crede că ar fi singurul care îl poate învinge pe Nicușor Dan. Piedone a precizat însă că va candida și fără sprijinul lor.

„Pot să vă spun ferm că nimeni nu mă va întoarce din drum (de a candida - n.red). Aș dori să le vină înțelepciunea cea de pe urmă și acest lup singuratic, puțin atipic, pentru politicul de astăzi s-ar pune în slujba celor care au asigurat abilitatea țării, aceasta alianță PNL-PSD. Astăzi, singurul care îl bate pe Nicușor Dan, cu lipsă de modestie, sunt eu, dacă vor înțelege să mă susțină, vor avea primarul general”, a declarat Piedone, la TVR Info.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇