Mihai Tudose dezvăluie pe cine testează PSD pentru Primăria Capitalei. O contradicție cu Marcel Ciolacu

Mihai Tudose dezvăluie pe cine testează PSD pentru Primăria Capitalei. O contradicție cu Marcel Ciolacu

PSD și PNL au început să-și testeze candidații la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2024, iar social democrații îi sondează pe Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone și Daniel Băluță.

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte și coordonatorul campaniei PSD, a declarat la Europa FM că săptămâna viitoare va fi anunțat candidatul.

„Doamna Firea este prima persoană testată. Testăm mai multă lume. Și pe domnul Popescu-Piedone, și pe domnul Băluță. Aceștia au apărut, așa că mă opresc aici. O să vă anunțăm cred că săptămâna viitoare (pe cine propunem la Primăria Capitalei - n.red.).

ADVERTISING

Noi încercăm să găsim o variantă mai bună. Că este vorba despre un independent, că este vorba despre un reprezentant al PSD-ului…Deocamdată se sondează mai multe persoane și vedem ce iese”, a declarat Mihai Tudose.

Contradicţie cu Ciolacu

Întrebat cum ar putea fi un candidat independent, în condițiile în care coaliția a decis că trebuie să fie membru de partid, Mihai Tudose a susţinut că nu s-a stabilit acest lucru.

La coaliția la care am fost eu, nu s-a decis ceea ce spuneți dumneavoastră (să nu fie un candidat independent - n.red.). Deocamdată se sondează mai multe persoane și vedem ce iese”, a precizat Tudose.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă la finalul lunii februarie, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că viitorul candidat al social-democraţilor şi liberalilor pentru Primăria Capitalei nu va fi un independent, ci ori un membru PSD, ori un membru PNL.

"Nu va fi independent. Va fi o persoană de la PSD sau de la PNL care va candida pentru această funcţie de primar al Capitalei. (…) Unicul candidat PSD care şi-a asumat candidatura e Firea", a spus Ciolacu, la România TV.

Să lucreze cu primarii de sector

Pe de altă parte, Mihai Tudose a subliniat că alianța PSD-PNL își dorește un primar al Bucureștiului care să „poată să lucreze și cu primarii de sector”.

ADVERTISING

”Haideți să o luăm logic: este clar că așa cum a fost condusă Primăria în mandatul domnului Nicușor Dan nu a întrunit satisfacția bucureștenilor. Nu are nici măcar 51%, nu e foarte mulțumită lumea. Noi căutăm – coaliția și noi, la PSD – pe cineva care să poată să lucreze și cu primarii de sector, fiindcă multe din problemele de la primăria din București sunt că un primar de sector vrea să facă ceva, linia de tramvai care trece pe la el prin sector și nu știu ce stradă, nu știu ce bulevard nu este al lui, ci al Primăriei Generale. Stația de metrou este în altă parte, stâlpul este în altă parte.

Dacă cineva nu reușește să pună cap la cap pe toți cei implicați și să aibă și un plan coerent să facă ceva, lucrurile vor rămâne așa cum sunt sau se duc și mai tare în cap, începând de la partea de căldură și apă caldă, fiindcă eu am votat primarul meu și mi-l înjur pe el, dacă nu am apă caldă. El vine și-mi spune că țeava este de la Primăria Generală. Și lucrurile continuă”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat pe cine testează PNL, Mihai Tudose a spus că știe sigur că una dintre persoane este Sebastian Burduja (şeful PNL Bucureşti şi ministru al Energiei).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇