PSD se laudă că a strâns 1 milion de semnături pentru demiterea lui Orban și are un program de guvernare pe termen scurt

PSD se laudă că a strâns 1 milion de semnături pentru demiterea lui Orban și are un program de guvernare pe termen scurt

Marius Budăi, fost ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”.

Întrebat dacă moţiunea are şanse să fie votată, Budăi a răspuns că în caz contrar aceasta nu ar mai fi depusă.

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă” a afirmat Budăi într-o conferinţă de presă susţinută duminică după amiază. 

ADVERTISING

PSD depune moțiunea de cenzură luni. Ciolacu: E timpul să plecați acasă sau la pușcărie

Fostul ministru al Muncii a precizat că moţiunea va fi însoţită şi de „un program de guvernare pe termen scurt” care „este axat pe ultimele patru luni din acest an”, catalogând programul de guvernare al PNL drept „o fiţuică”.

Întrebat care vor fi principalele puncte ale programului propus de PSD, Marius Budăi a răspuns că, în ceea ce priveşte domeniul muncii, acesta include măsuri de încurajarea a creării de noi locuri de muncă, pentru ca cel puţin cei care şi-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei şi al căror număr este, conform lui Budăi, de peste 880.0000, să fie reintegraţi în piaţa muncii.

ADVERTISING

Iohannis acuză PSD că face un joc ordinar: Mai e puțin până la alegeri, pentru ce să depui moțiune de cenzură?

Marius Budăi nu a putut preciza care este varianta de premier pe care PSD o va propune, el arătând că acest aspect „trebuie discutat în forurile statutare ale partidului” după care propunerea va fi anunţată public.

În ceea ce priveşte eventualele negocieri cu alte formaţiuni politice pentru susţinerea moţiunii de cenzură, Marius Budăi nu a făcut declaraţii cu privire la partidele sau parlamentarii care ar urma să voteze documentul. 

ADVERTISING

„Avem mai multe semnale şi program de guvernare pe termen scurt. (...) Altfel nu am fi depus-o” a mai afirmat reprezentantul PSD. PSD a anunţat că va depune, în 17 august, moţiunea de cenzură.

60048393_598722793942517_5640038971640643584_o
Foto: Facebook / Marius Constantin Budai

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune în Parlament împotriva Guvernului Orban, va trece cu peste 250 de voturi.

Firea anunță moțiunea de cenzură la sfârșitul lui august și un premier PSD de nerefuzat la toamnă

Citește și:

Abuzul de putere al Opoziției


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇