Primul liberal care pleacă după Orban: O gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători distruge partidul

Primul liberal care pleacă după Orban: O gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători distruge partidul
Ionel Dancă, după ce a depus la CCR sesizarea privind moțiunea ce cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban

Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat, vineri, pe Facebook, că părăseşte Partidul Naţional Liberal, după excluderea din partid a lui Ludovic Orban.

Dancă acuză că președintele Klaus Iohannis și conducerea PNL dau guvernarea ţării pe mâna PSD.

”Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec şi eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul şi a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL.

Nu pot accepta trădarea şi bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis şi PNL care dau acum guvernarea ţării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat şi muncit şi împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat”, a scris Dancă într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Istoria PNL se identifică cu Orban

El afirmă că ”excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să scoţi spiritul liberal din PNL care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală şi democratică a României fără PSD”.

”Istoria Partidului Naţional Liberal din ultimii 30 de ani se identifică cu Ludovic Orban care şi-a dedicat aproape toată viaţa partidului şi a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR şi PD până la actualul PSD. Din păcate, o gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Naţional Liberal şi îşi bate joc de români, predând guvernarea şi ţara la PSD”, acuză deputatul.

ADVERTISING

Potrivit lui Ionel Dancă, ”mai gravă decât distrugerea celui mai frumos partid istoric din România este distrugerea speranţei într-o guvernare de dreapta care să dezvolte România, aşa cum aşteaptă românii de mulţi ani”.

”Eu încă mai am această speranţă şi sunt hotărât să lupt în continuare pentru o nouă politică naţională liberală care să le ofere românilor din nou încrederea într-o guvernare de dreapta care să ofere şansa de dezvoltare şi de realizare în viaţă fiecărui român. Indiferent de nume şi de siglă, suntem şi rămânem liberali, pentru România până la capăt”, spune în final Dancă.

ADVERTISING

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, excluderea din partid a lui Ludovic Orban, la propunerea lui Florin Cîțu. Au fost înregistrate 31 de voturi pentru excludere şi două voturi împotrivă. Votul a fost secret.

Decizia BEx trebuie să fie validată de Consiliul Politic Naţional al PNL, pentru că Orban este fost președinte al partidului și nu poate fi exclus doar prin decizie BEx.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇