Primele demiteri după cazul angajării unui membru PSD pe pile, la Târgu Mureș

Primele demiteri după cazul angajării unui membru PSD pe pile, la Târgu Mureș

Primarul din Târgu-Mureș, Zoltan Soos, i-a demis marți pe cei doi consilieri personali care au intervenit pentru angajarea unui membru PSD la Direcția Asistență Socială.

Demiterile vin după ancheta jurnaliștilor de la Recorder.ro, care au obținut înregistrări care arată cum se intervine pentru angajarea consilierului județean din partea PSD Dragoș Bardoși.

Cazul a fost preluat și de presa de limbă maghiară, care a scris de demiteri, dar și de faptul că Bardoși nu cunoaște limba ungară, deși postul obținut îl obligă, având în vedere că 40% din populația din Târgu Mureș e de etnie maghiară.

ADVERTISING

”Consider ca fiind inacceptabil tot ceea ce s-a văzut și s-a spus în materialul de anchetă jurnalistică publicat azi de către Recorder. Respectul față de lege este obligatoriu pentru toată lumea, motiv pentru care am acceptat demisia de îndată a lui Marius Libeg, și voi cere ca și Ionela Ciotlăuș, aflată în concediu, să își încheie raportul de muncă.

Îi asigur pe târgumureșeni că toate abaterile vor fi sancționate, și că toate proiectele de dezvoltare ale orașului le vom continua în virtutea transparenței și a respectului față de lege”, a scris Zoltan Soos pe Facebook.

ADVERTISING

Jurnaliștii la Recorder au dezvăluit cum cei doi consilieri i-au cerut Andreiei Moraru, șefa Direcției de Asistență Socială de la Târgu Mureș, să aranjeze angajarea lui Bardoși în cadrul instituției, în toamna anului trecut.

Chiar dacă în discuție întâi Ciotlăuș încearcă să îl prezinte într-o lumină favorabilă pe candidat, Libeg intervine și menționează că ”e obligatoriu”, femeia secundându-l ”deci nu e opțional”.

Dialoguri prezentate de Recorder șochează prin modul în care cei doi pun problema.

Totodată, Bardoși se arată mai mult decât nepotrivit pentru post, neștiind nici măcar ce număr are Legea Asistenței Sociale.

ADVERTISING

Angajări pe pile la Primăria Târgu-Mureș: ”Băiatul ăsta vine din partea PSD, să fie cât mai sus. E obligatoriu!” (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇