Un deputat PNL și alți doi liberali sunt urmăriți penal pentru că și-ar fi impus oamenii în funcții publice

Un deputat PNL și alți doi liberali sunt urmăriți penal pentru că și-ar fi impus oamenii în funcții publice

Preşedintele PNL Argeş Adrian Miuţescu, vicepreşedintele filialei, Cristian Mitrofan, liderul PNL Piteşti Gelu Tofan şi un comisar din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş sunt urmăriţi penal de DNA.,

Ei sunt acuzați că și-au folosit influența politică pentru a impune în funcții publice persoane apropiate lor, chiar dacă în unele cazuri posturile fuseseră ocupate de altcineva, prin concurs.

Adrian Miuțescu este și deputat PNL, dar a plecat din grupul parlamentar al partidului, urmându-l pe Ludovic Orban. La ședința de luni a conducerii liberale când s-a votat începerea negocierilor pentru un guvern alături de PSD, Miuțescu a fost absent.

ADVERTISING

Potrivit comunicatului DNA, acuzațiile sunt următoarele:

  • Adrian Gheorghe Miuțescu - președinte al Organizației Județene PNL Argeș și deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
  • Gelu Tofan - președinte al Organizației PNL Pitești și viceprimar al municipiului Pitești, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
  • Cristian Mitrofan - vicepreședinte al Organizației Județene a PNL, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
  • Ovidiu Chiru - comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, pentru instigare la una dintre infracțiunile reținute în sarcina lui Miuțescu.
ADVERTISING

Procurorii DNA susțin că în perioada aprilie – iulie 2021, Chiru i-ar fi cerut lui Miuțescu să aranjeze numirea sa și a altei persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Postul vizat de Chiru fusese deja ocupat prin concurs de o altă persoană.

În aceeași manieră, Miuțescu ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și a făcut demersuri folosindu-și influența și pentru mutarea sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești.

Procurorii îl mai acuză pe Miuțescu și că în perioada iulie-august 2021 i-ar fi cerut unui înalt demnitar să mențină în funcție sau să numească inspectori școlari și directori de școli ”agreați de partid”, inclusiv la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

DNA mai acuză că Miuțescu ar fi intervenit și în februarie 2020 și aprilie și august 2021, pentru o angajare la Poșta Română și a unei alteia într-o funcție de conducere la nivel județean.

ADVERTISING

În ce-i privește pe Tofan și Mitrofan, aceștia sunt acuzați că în perioada iulie – august 2021 au cerut persoanelor din conducerea Inspectoratul Școlar Argeș să păstreze în funcția de inspector școlar o persoană sau să o numească director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum și pentru numirea în funcția de directori de școli a unor persoane agreate de partid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇