Un primar, un viceprimar și directorul care se recomanda drept „un animal politic” sunt cercetaţi penal în dosarul angajarilor fictive la Apele Române

Un primar, un viceprimar și directorul care se recomanda drept „un animal politic” sunt cercetaţi penal în dosarul angajarilor fictive la Apele Române

Procurorii DNA Iaşi au dispus urmărirea penală a mai multor suspecţi, în legătură cu angajarea fictivă la Primăria Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, a două persoane care ulterior au fost detaşate la Apele Române.

Primarul Virgil Saghin , viceprimarul Gabriel Niga şi secretarul comunei Ana Boca sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, potrivit News.ro.

La fel şi Petru Avram, directorul Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A) „Prut-Bârlad”.

Totodată, cele două persoane angajate fictiv sunt acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

ADVERTISING

Fostă chelneriță angajată la Apele Române

În luna februarie, Recorder a scris că PNL a instalat la conducerea mai multor administrații bazinale oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu.

O astfel de situație este la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, unde este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.

Aici, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără, Iancu Simona-Elena, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi.

”La data de 16 decembrie 2020, Iancu Simona-Elena a fost numită în funcţia de administrator public în cadrul Aparatului de specialitate al primarului comunei Vatra Moldoviţei (jud. Suceava), iar la data de 22 decembrie 2020, din acea funcţie, a fost detaşată ca inginer în cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iaşi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviţei ar avea un caracter fictiv”, a transmis, luni DNA.

Potrivit procurorilor, din cercetări a reieşit că Iancu Simona-Elena nu ar fi desfăşurat nici măcar o oră de muncă la Primăria comunei Vatra Moldoviţei, că documentele necesare angajării acesteia la primărie fie ar lipsi, fie ar fi fost întocmite retroactiv şi fără respectarea normelor legale şi că nu i s-ar fi întocmit nici fişa postului la momentul când a fost numită.

ADVERTISING

Potrivit procurorilor, printr-o schemă similară, Meţler Stelian a fost angajat la data de 22 iunie 2020 într-o funcţie la Primăria comunei Vatra Moldoviţei, iar la data de 1 iulie 2020, din acea funcţie, a fost detaşat pentru şase luni ca inginer în cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iaşi.

Citește mai multe detalii pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇