Angajări pe pile la Primăria Târgu-Mureș: ”Băiatul ăsta vine din partea PSD, să fie cât mai sus. E obligatoriu!” (Video)

Angajări pe pile la Primăria Târgu-Mureș: ”Băiatul ăsta vine din partea PSD, să fie cât mai sus. E obligatoriu!” (Video)

Parteneriatul dintre PSD și UDMR funcționează și în teritoriu, nu doar la nivelul coaliției de guvernare.

Jurnaliștii de la Recorder.ro au intrat în posesia mai multor înregistrări făcute în Primăria Târgu-Mureș, condusă de independentul Soos Zoltan, susținut de UDMR, în care se vede cum consilierii personali ai edilului cer funcții publice cât mai bune pentru membri ai PSD.

”Personalul Primăriei va trebui să înțeleagă că este în slujba comunității și nu a stăpânului, care i-a dat un post”, spunea Soos Zoltan la începutul mandatului.

Aceste vorbe însă nu au fost și puse în aplicare. Jurnaliștii de la Recorder dezvăluie cum doi consilieri personali ai acestuia, Marius Libeg și Ionela Ciotlăuș i-au cerut Andreiei Moraru, șefa Direcției de Asistență Socială de la Târgu Mureș, să aranjeze o angajare în cadrul instituției, în toamna anului trecut.

ADVERTISING

Chiar dacă în discuție întâi Ciotlăuș încearcă să îl prezinte într-o lumină favorabilă pe candidat, Libeg intervine și menționează că ”e obligatoriu”, femeia secundându-l ”deci nu e opțional”.

”Îl avem pe Dragoș Bardoși pe care vrem să-l băgăm la tine. Pe comunicare, un fost jurnalist care e foarte bun pe comunicare. Poți să-l bagi șef de serviciu, la servicii sociale”, sunt indicațiile date de Ciotlăuș.

Moraru îi spune că are posturi libere: ”Șef birou am, șef sevicii nu”.

”Ok, numai să fie personal contractual și să fie cât mai sus”, completează Libeg.

Bardoși e consilier județean din partea PSD și fost secretar executiv al PSD Mureș.

ADVERTISING

”Pâi gândește-te că vine din partea Partidului Social Democrat băiatul ăsta… Are direcții sociale cu nemiluita, se potrivește de minune”, adaugă și Ciotlăuș, stârnind ca reacție un ”of, băga-mi-aș… vai de mama mea”, din partea Andreiei Moraru.

Moraru se pare că nu s-a conformat cum sperau cei doi consilieri, care au o discuție ulterioară, la câteva luni distanță. Ciotlăuș îi spune lui Libeg în cadrul acestei discuții că Moraru nu va face ce vrea ea, pentru că îi este datoare.

Între timp, cei doi consilieri încep în paralel demersuri pentru a-l angaja pe Bardoși la Administrația Domeniului Public din cadrul Primăriei. Discută în acest sens cu Soos Erika, director de resurse umane în cadrul Primăriei Târgu Mureș. Pentru asta au inclus studiile de jurnalism în condițiile de concurs, pentru a se putea încadra și Bardoși.

ADVERTISING

Când Soos Erika cere să i se spună clar dacă social-democratul va veni la ADP, ca să nu rămână cu postul neocupat, cei doi consilieri îi spun să meargă înainte cu procedura, că și dacă nu va veni Bardoși îi vor aduce ei pe altcineva.

În cele din urmă, Bardoși a fost angajat la DAS, pe un post de referent pentru care au fost, în noiembrie anul trecut, 5 candidați, dar el a câștigat concursul. Bardoși nu a știut să le spună jurnaliștilot nici măcar ce număr are Legea Asistenței Sociale.

Ultimul loc de muncă al lui Bardoși, potrivit propriilor declarații, fusese la cabinetul senatorial al social-democratului Aurel Horea Soporan, care nu a câștigat un nou mandat în 2020. Practic Bardoși nu mai lucrase de un an la momentul în care s-a intervenit pentru el.

Întrebat de cei de la Recorder de ce nu și-a căutat în privat un loc de muncă, el a spus că nu a găsit ceva pe comunicare, că posturile care i-au fi plăcut, la Azomureș sau E.ON, erau ocupate.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Târgu Mureș gestionează anual fonduri de peste 2 milioane de euro, iar actualul primar îl acuza pe predecesorul său că și-a numit pilele în structurile de stat, dar mai ales la Asistență Socială.

UPDATE 20:00 - În urma publicării anchetei, primarul a anunțat că Libeg și-a dat demisia și i-a acceptat-o imediat, iar pe Ciotlăuș o va da afară de îndată ce ea va reveni din concediu. Detalii AICI.

Noi dezvăluiri despre angajările politice: „Băiatul ăsta vine de la PSD. Dă-i un post cât mai sus”

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇