Ponta susține că PNL i-a cerut să se alieze în diverse zone din ţară. Ce răspuns a dat șeful Pro România

Ponta susține că PNL i-a cerut să se alieze în diverse zone din ţară. Ce răspuns a dat șeful Pro România

Victor Ponta, liderul Pro România, a dezvăluit că PNL i-a cerut să se alieze în unele județe. Scopul este de a forma majorități în Consilii Județene, Consilii Locale și în municipii.

Fostul premier a precizat că în unele județe se poate face acest lucru, dar în cele mai multe nu.

”După ce doamna Firea a spus ca PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-a cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu.

ADVERTISING

Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia sau unde nu. În cele mai multe, nu!”, a declarat Victor Ponta, miercuri seara, la Digi24.

Protocolul PNL - PMP

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a ratificat protocolul de colaborare în plan local cu Partidul Mişcarea Populară (PMP).

Anunțul a fost făcut de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

”În cadrul Biroului Executiv am votat şi ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP.

ADVERTISING

După cum ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL. Facem parte din aceeaşi familie politică – Partidul Popular European – şi am luat decizia ca în consiliile locale, consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare. În primul rând pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, promisiunile pe care le-am avut ambele partide în campanie şi pentru a colabora foarte bine aşa cum o facem la nivel naţional”, a precizat Sighiartău după şedinţa conducerii PNL.

Anterior, Colegiul Naţional al PMP a aprobat, duminică, semnarea unui protocol de colaborare cu PNL pentru crearea de majorităţi de dreapta în consiliile judeţene şi locale.

ADVERTISING

PNL vrea majoritate cu USR PLUS și PMP

Totodată, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, marți seara, că PNL încearcă să obțină majorități în administraţia locală cu USR-PLUS şi PMP.

”Avem această decizie de a încerca pentru obţinerea unor majorităţi funcţionale. Să avem ca principali parteneri de colaborare locală, în administraţia locală, USR şi PMP.

Evident că noi cu USR şi PLUS am fost, să spunem, în parteneriat pentru candidaţii la primării. Şi pentru majoritatea în Consiliul General eu sper să reuşim să facem şi cu Mişcarea Populară”, a spus Turcan la B1 TV.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇