Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, după expulzarea diplomatului său din Rusia

Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, după expulzarea diplomatului său din Rusia

Polonia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea unui diplomat polonez din Sankt-Petersburg care a fost acuzat că a luat parte la proteste împotriva condamnării la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat Ministerul de Externe polonez, relatează Reuters şi dpa.

Decizia Rusiei „va agrava şi mai mult criza din relaţiile bilaterale”, a precizat MAE polonez într-un comunicat.

În replică la acţiunea Rusiei, Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, pe care l-a informat că diplomatul în cauză "nu făcea decât să-şi îndeplinească obligaţiile profesionale" în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

ADVERTISING

''Partea poloneză se aşteaptă ca autorităţile ruse să corecteze această decizie eronată'', a mai indicat Ministerul de Externe în comunicat. ''În caz contrar, Polonia îşi arogă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare'', menţionează sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rusia a anunţat vineri expulzarea unor diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, informează Reuters. Ministerul de Externe rus a declarat într-un comunicat că Moscova consideră inacceptabile acţiunile diplomaţilor.

Rusia expulzează diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia în legătură cu protestele în sprijinul lui Navalnîi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇