PNL nu e de acord cu proiectul USR-PLUS care prevede ca vaccinații să primească o zi liberă

PNL nu e de acord cu proiectul USR-PLUS care prevede ca vaccinații să primească o zi liberă

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, anunță că PNL nu este de acord cu propunerea celor de la USR PLUS potrivit căreia persoanele care se vaccinează antiCovid să primească o zi liberă plătită de la angajator.

El spune că se va crea o discriminare între persoanele care au ales deja să se imunizeze și cele care se vor vaccina și vor primi această zi liberă.

”Am spus că nu suntem de acord (cu proiectul depuse de USR PLUS - n.red.). Adică să le facem cadou firmelor, companiilor și angajatorilor care s-au organizat, să le facem cadou între ghilimele, să plătească o zi liberă pentru cei care s-au vaccinat? Nu mi se pare corect, sincer.

ADVERTISING

Ca să nu spun că până acum s-au vaccinat 3,9 milioane de oameni, care nu au beneficiat de niciun avantaj. O să se creeze o discriminare între cei care s-au vaccinat până acum și cei care urmează să se vaccineze, ca să primească o zi liberă”, a declarat Ludovic Orban, luni, după Biroul Executiv al PNL.

În plus, liderul liberal a explicat că partidul pe care îl conduce nu este obligat să susțină proiectele inițiate de partenerii din coaliția de guvernare.

”Nu s-a discutat la nivelul coaliției, nu face parte din strategia de vaccinare, care e stabilită la nivel guvernamental. Noi am încurajat companiile să se implice în procesul de vaccinare și foarte multe companii au arătat responsabilitate, au îndemnat angajații și au organizat în condiții exemplare procesul de vaccinare.

ADVERTISING

Cred că strategia stabilită de Guvern trebuie să rămână strategia de vaccinare. Ca atare, nu avem niciun fel de obligație de a susține un proiect de-al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nu au discutat nici la nivel guvernamental și care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare”, a adăugat Ludovic Orban.

Context

La jumătatea lunii aprilie, deputaţii USR-PLUS Oana Ţoiu şi Radu Molnar au depus în Parlament un proiect de lege prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să beneficieze, la cerere, de o zi liberă.

ADVERTISING

Iniţiativa modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

  • a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;
  • b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
  • c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇