Partidul condus de Boiko Borisov este pe primul loc în alegerile din Bulgaria

Partidul condus de Boiko Borisov este pe primul loc în alegerile din Bulgaria

Partidul condus de premierul Boiko Borisov se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Bulgaria, dar va avea nevoie de o alianţă pentru formarea viitorului guvern, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Formaţiunea de centru-dreapta Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, conservatoare, populistă) este creditată cu 25% din voturi, fiind urmată de mişcarea populistă Există un Asemenea Popor (ITN, populistă, proeuropeană), care a obţinut 17,1%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Gallup.

ADVERTISING

Partidul Socialist Bulgar (centru-stânga) a obţinut 16,7% din voturi, iar alianţa electorală Bulgaria Democrată (DB, liberală), 10,5%. Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS, socialist-liberală) a obţinut 10,2% în scrutinul parlamentar, formaţiunea Ridicaţi-vă! Jos Mafia! este creditată cu 5,0%, iar Mişcarea Naţională Bulgară (VMRO, dreapta) cu 4,7%, conform postului tv NOVA şi site-ului DarikNews.bg.

Scrutinul parlamentar din Bulgaria s-a derulat pe fondul protestelor anticorupţie. Până la ora 17:00, prezenţa la vot fusese de 40%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇