Orban speră să nu treaca moțiunea, dar spune că nu are timp să negocieze voturi, că e prea ocupat să fie premier

Orban speră să nu treaca moțiunea, dar spune că nu are timp să negocieze voturi, că e prea ocupat să fie premier

Premierul Ludovic Orban s-a arătat luni destul de încrezător că moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului nu va trece. Singurul lucru pe care se bazează Orban este, conform declarațiilor, faptul că ar fi iresponsabil ca țara să fie lăsată fără Executiv în pandemie.

În rest, premierul a spus că el personal nu face nimic pentru a se asigura că moțiunea nu întrunește numărul necesar de voturi, pentru că e prea ocupat cu guvernarea. În mod ironic, Orban a făcut declarațiile la ieșirea de la o ședință a conducerii liberale, la sediul PNL.

ADVERTISING

Orban a fost întrebat câte voturi are Guvernul asigurate în scenariul în care moțiunea va fi dezbătută și votată joi, așa cum și-au anunțat social-democrații intenția.

”Nu e vorba de voturi pentru menținerea Guvernului în funcție. Inițiatorul trebuie să adune 233 de voturi. Suntem în discuții, în negocieri cu partidele politice cu care am avut înțelegeri de-a lungul timpului și, de asemenea, negocieri individuale cu toți parlamentarii”, a spus Orban, precizând că există o echipă de liberali care se ocupă cu asta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jurnaliștii au insistat însă ca Orban să le spună dacă din calculele și negocierile pe care le-a avut există șanse ca moțiunea să treacă.

”Asta nu mă întrebați pe mine, vom vedea când se va vota. În calitate de premier sunt foarte ocupat si trebuie să rezolv problemele. Eu nu separ calitatea de premier de cea de președinte al PNL”, a mai declarat Orban, din fața sediului PNL.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/710363836211182/

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇